Bulvár

2017.06.27. 08:46

Itt a nyár! - Nyaraljunk, de hol?

Ismét fellendülőben van az utazási kedv, mindenkinek ajánlott is, hogy kizökkenjünk a fárasztó hétköznapokból. Für Zsuzsanna, egy fehérvári utazási iroda vezetője szerint idén is nagyon bőséges a kínálat, ezért érdemes idén is új helyeket felfedezni.

S. Töttő Rita

Ismét fellendülőben van az utazási kedv, mindenkinek ajánlott is, hogy kizökkenjünk a fárasztó hétköznapokból. Für Zsuzsanna, egy fehérvári utazási iroda vezetője szerint idén is nagyon bőséges a kínálat, ezért érdemes idén is új helyeket felfedezni.

- Természetesen vannak a klasszikus, kedvelt úti célok, amelyek könnyen elérhetőek, mégis tengerparton vannak. Ilyen például Horvátország, amely egyénileg is elérhető, s viszonylag jó áron foglalhatók a nyaralások. Az apartmanoktól a luxus szállodákig minden megtalálható a horvát tengerparton, így mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelőt – tudtuk meg a szakembertől, ahogy azt is: egy egyhetes horvát tengerparti nyaralás már 55 ezer forinttól elérhető buszos utazással, szállással együtt, de ha csak apartmant szeretnénk foglalni, már arra is van lehetőség 65-70 ezer forinttól. A kisgyermekes családok jobban szeretik azonban az olasz tengerpartot, amely homokos és lassan mélyül. A magyar családok javarészt az északi régiókba utaznak, ahol a főszezonban, július-augusztusban 100-120 ezer forintért bérelheti apartman egy hétre. A déli területek, Róma és Nápoly környéke, már ennél is drágábbak Olaszországban, az utazási iroda vezetője szerint egy kétfős apartman 150-180 ezer forintért bérelhető.

Für Zsuzsanna: számtalan szép és könnyen elérhető hely közül választhatunk Fotó: Szerző

Idén Albánia számít trendinek, mint kiderült, egyre többen keresik fel az országot. Sok a tévhit ezzel az országgal kapcsolatosan, ahol egyébként 1991-ig diktatúra volt. - Érdemes felfedezni az országot, éppen a hiedelmek miatt, mert nagyon sok közülük nem valós – szögezi le a szakember, hozzátéve, hogy Albánia természeti értékei mindenképpen megérnek egy utazást. Homokos, kicsit zsúfolt tengerpartja igazán különleges, de azoknak sincs okuk panaszra, akik a nyugalmasabb strandokat kedvelik, ugyanis a szállodáknak általában saját partszakaszuk van, ahol csak a vendégek pihenhetnek. – A közbiztonság jó, a szállodák pedig igyekeznek felvenni a versenyt a nyugati színvonallal – tette hozzá Für Zsuzsanna, aki szerint egy 10 napos albániai út félpanzióval fejenként 120 ezer forint körül van.

Szintén érdemes megemlíteni Montenegrót és Szlovéniát, hiszen mindegyik nagyon szép látnivalókkal rendelkezik. – Szlovénia egyénileg is és távolság szempontjából is könnyebben elérhető. Sok olyan látnivaló van, amit nyaralás alatt érdemes közbeiktatni. Gondolok itt a postojnai cseppkőbarlangra, a híres lipicai ménesre vagy éppen a helyi borokra. Ez utóbbi okán gasztronómiai vonalon is érdemes felfedezni az országot – tudtuk meg. De, mint kiderült, Bali szigetét is érdemes felkeresni nyáron, ugyanis nagyon kellemes klímájú ezekben az évszakokban ez az egzotikus hely. Ezután pedig már csak döntenünk kell, mi is legyen a következő úti cél

S. Töttő Rita

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!