Bulvár

2015.04.22. 12:11

Kultúr sci-fi a mozikban

Valóban különleges a Lámpagyújtogatók című magyar sci-fi, amely már látható a hazai mozikban.

Szabó Zoltán

Bombaként robbant a hír: egy idegen civilizáció nagy erősségű rádiójeleit észlelték Magyarországon. Maroknyi csapat kapta a megbízást, hogy elkészítsék az emberiség első filmes csillagközi üzenetét egy távoli galaxisba. A nemzetközi űrügynökségeket megkerülve, egy Kondor nevű kétes hírű hazai gyártó sufnituning hordozórakétájával kívánják ezt célba juttatni.

Érdemes a szereposztásra nézni; a világ első kultúr sci-fije valódi sztárdömping: 42 ismert és elismert zenész, művész, tudós, kutató, szakember, üzletember és sportoló honfitársunktól várja a végső választ a földi lét alapvető kérdéseire. A Lámpagyújtogatók kategóriát teremt; az Androméda-köd lényei mellett kötelező élmény minden kapaszkodni vágyó földlakónak is. Az emberi(es)ség nagy filmje, popcornfilozofikus, hídverő ügy.

A film rendezője rendezője Százados Miklós, az operatőrök Bognár Tamás, Százados Miklós, Szathmári Tamás, Kovács Márk, Ormándlaky Zsolt, Tőke Béla. A szereplők között ott van Almár Iván, Árgyelán Krisztina, Berg Judit, Harcsa Veronika, Illényi Katica, Kamarás Iván, Karafiáth Orsolya, Laár András, Lovasi András, Péterfy Bori, Lackfi János, Növényi Norbert, Vida Ágnes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!