Bulvár

2015.07.02. 14:44

Görög Zita modell és műsorvezető a gyerekeiről mesél

Görög Zita két gyermek anyukája, Milán fia második osztályos, Lotti lánya pedig nemrég fejezte be az iskolai előkészítőt, idén szeptemberben megy első osztályba.

A gyerekek igazi kis felfedezők, a tankönyvek mellett játékos, interaktív formában is tanulnak – mesélte Görög Zita, aki arról is beszélt, hogy elsősorban a tanárok alapján választott iskolát gyermekei számára:

– Emlékszem, amikor én kezdtem az iskolát, a szülővárosomban, egy kísérleti jelleggel induló zenei tagozatra írattak be a szüleim. Az első tanítóm, Lujzika néni egyéniségére – lelkesedésére és játékosságára – meghatározó volt számomra, amire máig szívesen emlékszem. A gyerekek iskolakezdésénél ezért valójában tanítót választottunk, nem iskolát. Milus fiam Éva nénije a tananyag átadása közben projektort és interaktív tollat is alkalmaz, mert így játékosabban lehet elsajátítani a betűket és a számokat – mondta el Zita, akinek kislánya néhány hónapja fejezte be az iskolai előkészítőt.

– Lotti szeptemberben kezd majd a suliban, már nagyon várja, hogy végre iskolás nagylány lehessen. A gyerekeim mindketten nagyon érdeklődőek és elevenek, bár Lotti és Milán két teljesen különböző egyéniség. A lányom igazi kis felfedező, aki mindent kipróbál, a fiam pedig bármilyen helyzetet megold a találékonyságával és humorával. Kíváncsi leszek, Milus miben és hogyan fog segíteni Lottinak a suliban, bár valamelyik nap a legjobb barátjával lementek a jazztánc tanárhoz es beíratták a kishúgaikat – mondván, ha a csajok jóban lesznek, akkor legalább nem őket nyúzzák” – nevetett a Trendmánia csinos műsorvezetője.

Görög Zitáéknál a gyerekek az óvoda és az iskola mellett leginkább személyes élményeikből és olykor kedvenc rajzfilmsorozataikból is tanulnak.

– Egyikük sem az a sarokban ülő típus, és mivel én is a szabadban lógok legszívesebben, rengeteget kirándulunk, túrázunk: ilyenkor általában tüzet rakunk, pisztrángot fogunk, és igazán felszabadultak vagyunk. A gyerekeim mindketten nagy gyűjtögetők, Milus botkollekciókkal tér hazai az erdei túrákról, Lotti pedig bodobács bogár farmokat hoz létre. Bár nálunk a tv nézés korlátozott szabadidős tevékenység, Dóra és a piros csizmás Diego nélkül nem telhet el hét, „nekik” köszönhető, hogy a fiam megszerette az angol nyelvet. A kislányomnak az iskolára felkészítő rajzfilmsorozatok közül az Umizoomi a kedvence. Ezek a fejlesztő mesék igazán kreatívan hatnak a gyerkőceimre. Sőt, magam is lopok ötleteket belőlük, amikor Milusnak épp nincs kedve megírni a hétvégi háziját – árulta el Zita.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!