Bulvár

2017.05.18. 08:23

Meghalt Chris Cornell

Elhunyt 52 éves korában Ditroitban Chris Cornell, a Soundgarden és az Audioslave énekese - jelentette be a zenész képviselője. A megjelent közleményben hirtelen és váratlan halálesetről számolnak be, a halál okát még vizsgálják.

Christopher John Boyle-ként látta meg a napvilágot 1964-ben Seattle-ben. A városból induló grunge hullám egyik legnagyobbja volt, a Soundgardennel meghódították a világot. A nagy sikereket nem bírta el a zenekar és 1997-ben feloszlottak. Ezt követően beszállt az énekes nélkül maradt Rage Against The Machine tagok mellé és Audioslave néven kiadtak három lemezt.

2010-ben a Soundgarden ismét összeállt, amely azóta is aktív volt, 5 éve lemezük jelent meg, és jelenleg is turnéztak. Kedd este még Detroitban léptek fel.

A Guitar World olvasói a rock leghatalmasabb énekesének szavazták meg, negyedik volt az amerikai Hit Parader magazin „minden idők legjobb 100 énekesének listáján”, kilencedik volt a Rolling Stone „minden idők legjobb énekesei listáján”, és 12. volt az MTV „22 legszenzációsabb hangja” versenyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!