Bulvár

2017.09.04. 13:20

Mit nézzünk a moziban szeptemberben?

Megérkezett a borongós idő, így még aktuálisabbá vált egy kellemes esti mozizás. Ehhez nyújtunk segítséget szeptemberi filmajánlónkkal!

Elekes Gergő

AZ

Stephen King egyik legnépszerűbb regényének a '90-es években már volt egy tévéfilmes adaptációja, azonban idén szeptemberben a nagyvászonra fog beköltözni Pennywise (vagy ahogy a magyar fordításban hívjuk, Krajcáros), hogy nézők millióinak okozzon álmatlan éjszakákat.

A történet szerint Derry városából folyamatosan tűnnek el a gyerekek, mindössze megcsonkított szervek és testrészek maradnak utánuk. Míg a felnőttek kezdenek elfeledkezni a bűntényekről, hét fiatal képtelen csak tétlenül ülni és rettegni attól, hogy a városban garázdálkodó bohóc rájuk is lecsapjon.

A 2017-es adaptáció rendezője az az Andy Muschietti, akinek legutóbb a Jessica Chastain főszereplésével készült MAMA című horrort köszönhetjük.

Magyar bemutató: 2017. szeptember 7.

Csábítás

Sofia Coppola rendezésében igazi sztárparádé vár azokra, akik jegyet váltanak az amerikai polgárháború idején játszódó alkotásra, mely Thomas Cullinan több síkon futó, izgalmas regénye alapján készült.

A történet szerint egy sebesült, fogságba került északi katonát egy bentlakásos leányiskolában tartanak fogságban, ahol a férfi megpróbálja belopni magát az ott élő magányos nők szívébe. A dolgok akkor fordulnak igazán érdekessé, amikor a hölgyek először egymás, majd később a katona ellen fordulnak.

Az alkotásban olyan sztárokat láthatunk a vásznon, mint Colin Farrell, Elle Fanning, Nicole Kidman és Kirsten Dunst.

Magyar bemutató: 2017. szeptember 7.

Renegátok

Steven Quale akciófilmjében egy csapat haditengerészeti elit katonát Európába küldenek bevetésre, ahol egy bosnyák tó fenekén több millió dolláros kincset találnak. A csapat azért, hogy a helyieknek segítsen, eközben pedig még az aranyat is visszajuttassa a jogos tulajdonosához, kitervel egy rablást, ám balszerencséjükre az ellenség felfigyel rájuk. Mindösszesen 10 órájuk marad arra, hogy véghezvigyék a küldetésüket.

A forgatókönyvet a Taxi filmek atyjának, Luc Bessonnak valamint Richard Wenknek köszönhetjük, míg a főszerepben a Whiplash, a Juno és a Sam Raimi-féle Pókember sztárja, J.K. Simmons látható.

Magyar bemutató: 2017. szeptember 7.

Wind River – Gyilkos nyomon

A thriller/krimi rajongók sem maradnak film nélkül a hónapban. Taylor Sheridan filmjében egy tinédzser lány holttestére bukkannak a világtól elzárt Wind River indiánrezervátumban. A helyszínre érkezik egy FBI ügynök, aki megállapítja, a lány gyilkosság áldozata lett.

Ezt követően megindul a hajsza a tettes után, melyben az ügynök segítségére lesz az a tapasztalt nyomkövető, aki rátalált a holttestre. Nincsenek könnyű helyzetben, ugyanis az Egyesült Államok egyik legelszigeteltebb térségében a helyik kellően bizalmatlanok egymással, amely nagyban lassítja a nyomozás folyamatát.

A rendező maga írta a forgatókönyvet, a főszerepekben pedig Elizabeth Olsen és Jeremy Renner látható.

Magyar bemutató: 2017. szeptember 7.

A remény másik oldala

Igazi ínyencség is érkezik a hónapban, hiszen finn krimi-vígjáték ritkán készül.

Főhősünk, Wikström egy utazó ügynök, aki egy napon megunja a férfiingekkel való házalást. Hátat fordít munkájának és eddigi életének, majd egy napon nagyobb összeget nyer pókeren. Ebből a pénzből vesz egy éttermet, hogy a vendéglátásban próbáljon szerencsét.

Eközben egy szír fiú, Khaled, egy szénszállító hajó rakománya közé bújva érkezik Helsinkibe, majd egy napon Wikström éttermének hátsó udvarában bukkan fel. A férfi munkát ad neki és hamarosan egy szűkszavú, ám annál szorosabb barátság alakul ki az étterem dolgozói – a tulajdonos, a pincérnő, a szakács, a kutya – és a fiatal menekült között.

Magyar bemutató: 2017. szeptember 7.

Óriásláb fia

A kicsik sem maradnak film nélkül, hiszen érkezik az Óriásláb fia című alkotás, melyben egy teljes átlagos fiúról, Adamről kiderül, hogy ő tulajdonképpen a legendás csupaszőr, csupaszív Óriásláb fia.

A kezdeti sokk után aztán a fiú ráébred, hogy neki is szuperképességei vannak, hihetetlenül gyorsan fut, és még az állatok nyelvén is képes beszélni. A családi idillnek az Óriásláb nyomában loholó gonosz tudósok vetnek véget, ezúttal pedig Adam-en és barátain a sor, hogy megmentsék a fiú édesapját.

Magyar bemutató: 2017. szeptember 7.

Amerikai bérgyilkos

Mitch Rapp életét egy szörnyű tragédia árnyékolja be, hiszen egy terrorista támadás során a szeme láttára ölik meg a menyasszonyát. Ekkor a mindenre elszánt férfi személyes bosszút esküszik, egyetlen célja, hogy végezzen a kegyetlen merénylőkkel. Az egykori atlétára a CIA igazgatóhelyettese, Irene Kennedy is felfigyel, aki felveszi Mitchet az ügynökség elit terroristaelhárító programjába.

A kiképzés során Rapp egy igazi gyilkológéppé válik, aki nem kímél egyetlen fanatikus merénylőt sem.

Michael Cuesta filmje egy igazi adrenalinlöket az akciófilmek szerelmeseinek.

Magyar bemutató: 2017. szeptember 14.

Terminátor 2 – Az ítélet napja - 3D

Ismét a mozikba küldik James Cameron kultikus sci-fijét, melyben Arnold Schwarzenegger másodszor ölti magára a Terminator szerepét, hogy megküzdjön a Skynettel és közben megvédje az ellenállás vezetőjét, John Connort.

1997. augusztus 29-én kitört a harmadik világháború, melynek 3 milliárd áldozata volt, hamarosan pedig a gépek elleni háborúval kell szembenéznie azoknak az embereknek, akik valahogy túlélték a harcokat. A Skynet gépei egy új Terminátort terveztek, aminek mindössze annyi a feladata, hogy elpusztítsa John Connor-t, a gépek elleni harc vezetőjét. Az időutazás technikájának köszönhetően a gyilkológépet visszaküldik az időben, hogy John-t még gyerekként pusztítsa el, ám az emberek sem ülnek tétlenül, és ők is visszaküldenek egy Terminátort, aki azt a feladatot kapja, hogy bármi áron védje meg az ellenállás vezetőjét.

Magyar bemutató: 2017. szeptember 14.

Bartók

Sipos József dokumentumfilmje Bartók Béla életművéről, akinek magánélete mindmáig rengeteg titkot rejt.

Bartók Béla fia, Péter hetvenöt éve az Egyesült Államokban él és szinte teljes életét Bartók életműve gondozásának szentelte, családja történetéről eddig soha senkinek sem adott interjút. Most  92 évesen őszinte vallomásban mesél édesapjáról, Bartóknak az édesanyjához, feleségéhez, szerelmeihez, gyermekéhez és kortársaihoz fűződő kapcsolatáról, a zeneóriás esztétikai hitvallásáról, és arról a személyes tragédiáról, amit Magyarország elhagyása jelentett e hazaszerető ember számára.

Magyar bemutató: 2017. szeptember 14.

Újra otthon

A frissen elvált Alice szeretne új életet kezdeni, ezért lányaival együtt visszaköltözik szülővárosába, Los Angelesbe. A 40. születésnapi buliján megismerkedik három, pályájuk elején járó fiatal filmessel, akik épp producert és albérletet keresnek. Alice némi anyai unszolásra végül beleegyezik, hogy ideiglenesen beköltözzenek a srácok a vendégházba, innentől a dolgok pedig meglepően jól alakulnak.

A családi idillbe aztán váratlanul betoppan a volt férj, és kezdetét veszi a féltékenység...

A romantikus vígjáték főszerepeiben Reese Witherspoon, Lake Bell, Michael Sheen és Reid Scott láthatók.

Magyar bemutató: 2017. szeptember 14.

Viktória királynő és Abdul

A kosztümös drámák rajongóinak is kedvez a szeptember. Stephen Frears filmjében Abdul Karim, a fiatal tisztviselő Indiából Angliába utazik, hogy részt vegyen Viktória királynő Arany Jubileumán, és legnagyobb meglepetésére maga a királynő veszi pártfogásába.

Az uralkodó elkezdi firtatni régóta birtokolt posztjának korlátait a Karimnak, így egy váratlan és elkötelezett szövetség jön létre köztük.

Az udvartartás és a belső körök azonban megpróbálják szétzúzni ezt a viszonyt. Ahogy barátságuk mélyül, a királynő teljesen új szemmel kezdi látni a világot, és boldogan nyeri vissza emberi mivoltát.

Magyar bemutató: 2017. szeptember 21.

Ultra

Újabb magyar filmmel találkozhatunk a hónapban.

Simonyi Balázs dokumentumfilmje egyszerre vezet el a fizikai teljesítőképesség határára és az emberi lélek mélyére, miközben öt versenyző küzdelmét mutatja be a legendás Spartathlon futóversenyen – a film igazi különlegessége, hogy az öt szereplő közül az egyik maga a rendező.

Magyar bemutató: 2017. szeptember 21.

A Lego Ninjago film

A legendás építőkockák is betörnek a vászonra a hónapban. Charlie Bean, Paul Fisher és Bob Logan filmjében Ninjago apró szigetét rejtélyes ellenség ostromolja. Hat legyőzhetetlennek tűnő nindzsa minden éjszaka harcba száll, és fegyverarzenálja segítségével visszaveri az ellenséget. Azonban, hogy kik lehetnek ők, senki sem tudja.

A hétköznapokon a harcos hősök ugyanis osztálytársak a helyi gimnáziumban, és diákok egyszerű, ám sok küzdelemmel teli hétköznapjait próbálják túlélni.

Igazi családi szórakozás kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

Magyar bemutató: 2017. szeptember 21.

Egyenesen át

Az 1990-es, Julia Roberts, Kiefer Sutherland és Kevin Beacon főszereplésével készült Egyenesen át film remake-jében néhány orvosegyetemista bátor és őrült kísérletre szánja el magát. Mivel a halál utáni élet érdekli őket, ezért próbaképpen laboratóriumi körülmények között meghalnak, miközben a barátaik ott vannak mellettük, és a megfelelő pillanatban mindig újraélesztik őket.

Hamarosan kiderül, hogy bátorságuk vakmerőség volt. , hiszen átjutottak a túloldalra, sőt vissza is tudtak jönni onnan, ám magukkal hoztak valami olyasmit is, amire nem voltak felkészülve.

A film főszerepeiben olyan népszerű színészeket láthatunk, mint Ellen Page, Kiefer Sutherland, Nina Dobrev és Diego Luna.

Magyar bemutató: 2017. szeptember 28.

Salamon király kalandjai

A végére hagytuk a legújabb magyar animációs filmet.

A 17 éves, meglehetősen szertelen Salamon király nemrég örökölte meg a trónt apjától, Dávidtól, azonban még nem érett meg az uralkodása, kajla, és mindenből viccet csinál, idős tanácsadójára is csak ritkán hallgat. Különleges képességét (ért az állatok és növények nyelvén) is csak csínytevésre használja. Legjobb barátja Tobi, a sivatagi róka, aki minden mókában hű társa. Mindeközben Jeruzsálem városa rendkívüli eseményre készül: Balkis, Sába királynőjének érkezésére. A terv a két fiatal összeházasítása.

Azonban mielőtt az esküvőre sor kerülne, Hadad, Edóm utolsó királyának a fia ront elő a tömegből, és esküt tesz, hogy apja bűnéért, Edóm lerombolásáért, bosszút áll Salamonon. Bosszújához megidéz egy démont, Salamon pedig a sivatag közepén találja magát, távol az országától. A királyfi és Tobi útnak indulnak, hogy visszaszerezzék a trónt, ám útjuk során számtalan kaland vár rájuk.

A legújabb magyar alkotás igazi sztárparádé, hiszen olyan művészek adják hangjukat a filmhez, mint Nagy Ervin, Csöre Gábor, Pálmai Anna, Schneider Zoltán,, Csankó Zoltán, Bogdányi Titanilla, Szacsvay László, Harsányi Gábor és Esztergályos Cecília.

Magyar bemutató: 2017. szeptember 28.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!