Bulvár

2017.08.08. 09:18

Ön mitől annyira boldog ma?

Augusztus 8-án, azaz ma van a „Boldogság Megtörténik Nap”, amit a leírások szerint 1999-ben alapított meg a Boldog Emberek Titkos Társasága, hogy elterjesszék az örömöt a világban, és meggyőzzék az embereket arról, sokkal jobban járnak, ha inkább az élet napfényes oldalára koncentrálnak az árnyékos helyett.

FMH-információ

A Harvard Egyetem eddigi leghosszabb, 75 évig tartó kutatásából az derül ki,  nem a hírnév, még csak nem is a gazdagság a boldogság kulcsa. Az 1938-ban indított felmérésben a vizsgált személyek köre vegyes (az eredetileg több, mint 700-as körből ma még 60-an élnek), voltak köztük akkori harvardi egyetemisták és bostoni szegénynegyedből származó fiatalok is.

Tizenéves koruktól évről évre nyomon követték őket, megöregedésüket, hogy rájöhessenek arra, mi az, ami egészségesen és boldogan tartja őket, mi derült ki életükből, miben rejlik hosszú távon a boldogság. Akárhogyan is, összefoglalva elmondható, hogy egyfajta varázsszóról van szó, mindenki meg akarja fejteni, mindenki vágyik rá. Holott egészen testközelben van, csak észre kell venni és persze tenni érte.

Tényleg: ön mitől boldog ma?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!