Bulvár

2012.02.24. 11:12

Oscar-díj: mit esznek a sztárok?

Miután az Oscar-díjak vasárnap gazdára találnak Hollywoodban, a sztárok az este megkoronázásaként Wolfgang Puck mesterszakács főztjét kóstolhatják.

MTI/Reuters

Puck, aki talán még híresebb, mint sok sztár, akit varázslatos menüjével jól tart majd, csütörtökön elárulta, hogy idén mit keresett elő különleges receptgyűjteményéből.

 

 

"Nevezhetjük Wolfgang legnagyobb dobásának az utóbbi 30 évben. Tökéletes a menü, mert mindenki számára tartogat valamit" - mutatta be az ételsort az Oscar-partik veterán főszakácsa, aki már csaknem húsz alkalommal főzött az Amerikai Filmakadémia ceremóniájára.

A filmvilág krémje vasárnap este szokás szerint büfé-jellegű vacsorát kap. Az 1500 vendég - többek között George Clooney, Brad Pitt és Angelina Jolie - számára készült ötvenféle fogást 350 tagú stáb szervírozza. A Puck és segítőtársa, Matt Bencivenga által összeállított ételsor az előételektől a leveseken át a desszertekig ínycsiklandó falatokat kínál.

Lesz füstölt lazac, csirkés pite fekete szarvasgombával, homáros taco paradicsommal és ecetes gyöngyhagymával, pisztáciavajas céklasaláta, párolt borda parmezános polentával, bárányborda mentás korianderes ecettel, currys, gyömbéres mártással tálalt homár, burrata sajt citrusos balzsamecetes dresszinggel, aranyba csomagolt, héjában sült krumpli kaviárral és créme fraiche-el. A legválogatósabb díva sem marad tehát hoppon, azoknak pedig, akik ódzkodnak az új ízektől, sajtos makarónit tartogatnak.

A vacsora alapanyagainak 90 százalékát helyi termelőktől szerezték be, kivéve a homárt, amelyet Maine államból hozattak, és persze a francia szarvasgomba is eredeti. Az étkeket Moet & Chandon pezsgővel öblíthetik le a vendégek, akiknek 1000 palackot rendeltek a nedűből.

Végezetül mindenféle csokoládés finomság is vár a sztárokra. Puck idén is előrukkol az aranyporral hintett mini csoki-Oscarokkal. Így aztán - ahogy az egyik séf, Frank Bonventre fogalmazott - senki sem távozik Oscar nélkül a gáláról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!