Bulvár

2017.05.19. 16:20

"Ovizsaruk" a Manóvárban

RÁCALMÁS - "Ovizsaruk" látogattak a kisváros óvodájába, ahol nagyon összebarátkoztak a gyerekekkel, akik sokat tanultak tőlük!

Pekarek János

Izgalmas nap volt a rácalmási Manóvár óvodában: rendőrök érkeztek, teljes készültségben, nagy felszereltséggel! Az Ovizsaru programban ugyanis a helyi és a szomszédos község, Kulcs körzeti megbízottjai keresték fel az intézményt, hogy a gyerekeknek megmutassák: mi is a dolguk a rendőröknek, hogyan segítenek a közlekedőknek, a településeken élőknek, hogyan is kell jól felszerelni egy kerékpárt, milyen közlekedési táblákat és jelzéseket kell ismerni ahhoz, hogy biztonságosan járhassanak az utcákon - és még számos fontos és érdekes kérdést vitattak meg.

Jókedvű helyi óvodások a rendőrkocsiban

Fridrich Ferenc törzszászlós rácalmási, és testvére, Fridrich Tamás kulcsi körzeti megbízottak a helyi polgárőr egyesület vezetőjével, Hosszú Mihállyal együtt minden jó választ fényvisszaverő matricákkal, karkötőkkel jutalmaztak. Emellett a rácalmási önkormányzat közbiztonsági bizottságának vezetője, Vizi István egy-egy mosolygós palacsintával ajándékozta meg a gyerekeket.

Fridrich Tamás, mint "Ovizsaru" Fotók: ZSE

De valószínűleg az volt a legnagyobb jutalom a kicsiknek, hogy szirénázhattak is a rendőrautóban...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!