Bulvár

2017.03.04. 14:05

Snoop Dogg-nak is írt már dalt

Pixa, az ország egyik népszerű producere és dj-je a zenélés rabja lett már akkor, amikor megkapta élete első szintetizátorát. A zenésszel eddigi pályafutásáról beszélgettünk.

Laci Patrícia

Szinte alig akad a hazai könnyűzenei életben olyan muzsikus, akivel még ne dolgozott volna együtt Tóth Dániel, azaz Pixa. A Székesfehérvárról származó producer és dj hozott már létre produkciót Fluorral, SP-vel, a Halott Pénz és a Punnany Massif zenekarokkal, sőt még Kis Grofóval is, akivel - a Bulibáró című szerzeményük révén - a videómegosztó oldalon közel 20 milliós nézettséget ért már el.

- Az Albacomp-ban szerettem volna kosarazni, de ehhez elég béna voltam - meséli viccelve a gyerekkoráról Pixa. Nos, lehet, hogy a sportban nem volt annyira sikeres, mint szeretet volna, viszont beleszeretett a zenélésbe. Különösen akkor vált a muzsikálás a szenvedélyévé, amikor 1992-ben megkapta első szintetizátorát, élete első stúdióját pedig már egyetemistaként elkezdte építeni.

Pixa 2007-től poppal illetve elektronikus poppal foglalkozott, SP-vel együttműködve: később kettejük közös munkáját többször is díjazták.

Pixa dj és zenei  producer szerint  a siker titka a sok  munka és némi  szerencse

- Mindegyik dalra büszke vagyok, de a legkedvesebb számomra az, amelyet a Hősökből ismert Menthával írtam az ő anyukája emlékére, Bennünk él címmel. A klipet otthon, a mi lakásunkban forgattuk, és az én anyukám játszotta el Mentha édesanyját a videófelvételen - mesélte a zenész, aki azt is elárulta pályafutása egyik legszomorúbb momentumának tartja, hogy jelen volt 2011-ben a budapesti West Balkánban azon a bulin, amelyen három lány életét vesztette.

Pixának külhoni zenészekkel is volt alkalma együtt dolgozni: közülük az egyik leghíresebb az amerikai rapper, Snoop Dogg.

- Egy külföldi ismerősöm szólt, hogy ő Snoop-pal akar dolgozni, szerzett szponzort is hozzá, és arra kért, hogy írjuk meg a zenét. Na, mondtam, rajtam ne múljon! Megírtuk a dalt, aztán továbbítottuk, két hét múlva már vissza is küldte a felvett szöveget az öreg". Hatalmas érzés volt a saját zeném alatt Snoop Dogg hangját hallani - mesélte.

Pixa akkor érzi jól magát, ha nem csak zenét írhat, hanem emellett dj-ként is felléphet. Nem bírja ki, hogy ne ugráljon a pult mögött, ne kommunikálhasson a közönséggel: mindez egyfelől szórakozás, másfelől kemény munka. Zenész lett ugyan, de a szabadideje nagy részét ma is a sportnak szenteli. Egyfelől azért, hogy bírja energiával a fellépéseket, másfelől mert a sport máig a hobbija. Persze a főzés és a történelmi könyvek olvasása mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!