Bulvár

2017.05.09. 13:53

Szép lassan sárgultak be Simpsonék

Huszonnyolcadik évadánál tart a Simpson-család (The Simpsons), amely ezzel a kerek világ leghosszabb ideig sugárzott szituációs komédiájává, illetve animációs filmjévé vált.

FMH-információ

A széria egyik írója, egyben executive producere, az Oscar-díjas James L. Brooks 1940-ben ezen a napon, május 9-én született, tehát már erősen nagypapakorú, ám mellette még 9 szerző felel az egyes részekben elhangzott szövegért, kiszólásokért, poénokért.

Simpsonéknak természetesen van magyar filmes vonatkozása: az animáció a magyar Csupó Gábor társalapította Klasky Chupo vállalat egyik első megbízatása volt. A legelső részt 1987-ben egy showműsorban vetítették le és akkora sikert aratott, hogy a megrendelő tévécsatorna egy év múlva elkezdte rendszeres Simpson-részekkel bombázni a nézőket. Az első évadot részenként 20-30 millióan követték végig.

A springfieldi atomerőmű 7G szektorában biztonsági felügyelőként dolgozó családfőt, Homer Simpsont 28 éve Székhelyi József szinkronizálja kitűnően (egyetlen epizódban helyettesítette őt Csuja Imre, a 17. évadban), feleségét, Marge-t pedig Pálos Zsuzsa.

Érdekesség, hogy a sorozat karaktereinek kinézete eleinte kissé barátságtalannak hatott, ezért a szerkesztők némiképp átalakították őket. A főszereplők bőrszíne kezdetben világossárga volt, de később erőteljesebb sárgát használtak. Jellemző még a Simpson-karakterekre, hogy 4 ujjuk van. A családtagokat, ahogy a távolabbi rokonságot és munkatársi-ismerősi kört is a film alapjául szolgáló képregény szerzője, Matt Groening a saját diszkfunkcionális családjának tagjairól mintázta. A beszólásokat rendszeresen használó Homer akkora népszerűségnek örvend, hogy 20005-ben egy férfi életmódmagazin Az év filozófusának is megválasztotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!