Tippek: igy lesz boldogabb az új esztendő!

2015. január 05., 21:20 forrás: Psychology Today
komment
Egy pszichológiai szakoldalon egy világcégekkel dolgozó sikeres tanácsadó osztott meg kilenc egyszerű tippet azért, hogy sokaknak legyen boldogabb az új éve.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A Psychology Today egy sikeres üzletembert kérdezett meg a boldogabb év titkáról. Tim Leberecht olyan világcégek tanácsadója, mint a Google, a Samsung, az Amazon vagy a Starbucks, érdemes tehát figyelni azokra az egyszerű tippekre, amelyeket ő is alkalmaz a mindennapi életben, írta a hvg.hu.

Javaslata szerint minden nap legyen egy reggeli rituálénk, amellyel pozitívan indulhat a napunk. Jelöljünk ki minden napra egy célt, amelyet látható helyre jegyezzünk fel.

A tanácsadó szerint boldogabbá teszi az életünket, ha barátkozunk a kollégáinkkal, hiszen tapasztalata szerint ennek hiánya az egyik legfontosabb oka a dolgozó emberek boldogtalanságának.

A kemény munka meghozza ugyan a maga eredményét, de ragadjuk meg a lehetőséget, ha egy könnyű feladatot kapunk, s annak megoldásával szerezzünk sikerélményt.

Játsszunk többet, mint eddig, ezzel is boldogabbá tehetjük az esztendőt. Tim Leberecht azt is javasolja, hogy minden e-mailt a „Kedves, ...." megszólítással kezdjük, majd utána egy könnyed kérdést tegyünk fel a címzettnek.

Ha idegenekkel beszélgetünk, azzal is jót teszünk magunknak, megbeszéléseinket pedig szervezzük a szabadba amikor csak lehet, és sétáljunk, miközben tárgyalunk.

Néha pár percre csak üljünk a székben, és ne csináljunk abszolút semmit!

2015. január 05., 21:20 forrás: Psychology Today

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...