Bulvár

2017.04.28. 13:26

Turiruhatár, veszélyekkel: nem feltétlenül olcsóbb és nem "környezetbarátabb"

Bár sokan abban a hitben vásárolnak, hogy tulajdonképpen nem is költekeznek, de az akár száz-kétszáz darabból álló gardróbszekrény tartalmát valamiből mégis kifizették.

FMH-információ

. Ha ennek a mennyiségnek akár csak a 70-80%-a használaton kívül marad (és általában ott marad), akkor ugyanúgy kidobott pénzről beszélünk, mintha egy darab, sose hordott, félmilliós kabát lógna elzárva a szekrényünk mélyén - hívja fel a figyelmet a Tudatosvásárló portál szakértője, Molnár Tímea stílustanácsadó. A szakember szerint a feleslegesen összevásárolt holmik - a néhány szekrényes kincs mellett - mázsaszámra állnak a háztartásokban, túlterhelve azokat.

- Másfelől a felvásárolt ruhákkal egyszer nekünk is kell kezdenünk valamit: egy másod-harmadkézből viselt ruha várhatóan sokkal hamarabb is fog tönkremenni. Értékesíteni, újra turkálóba adni már nem tudjuk ezt a ruhahalmot. Összességében, ha valóban adni akarunk a környezettudatosságra is, akkor a kevesebb itt is több.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!