Bulvár

2017.06.16. 17:40

Viki azt vallja, táncolni csak szívvel-lélekkel lehet

RÁCKERESZTÚR - Bár gazdasági diplomát szerzett, húsz éve a tánc játssza a legfontosabb szerepet Mózsik Viktória életében. A Ráckeresztúrról elszámazott táncos az idén elnyerte az év koreográfusa különdíjat. Tanítványaival pedig javában az évzáró fellépésre készül.

Gajdó Ágnes

Mózsik Viktória gyerekkora nagy részét Ráckeresztúron töltötte. Oda járt óvodába, majd általános iskolába, egészen ötödik osztályos koráig. Művészeti tanulmányait Martonvásáron folytatta, majd az érettségi után a Szolnoki Főiskola gazdasági szakát végezte el. Jelenleg a Martonvásáron működő Zoltán Erika Tánciskola táncoktatója és koreográfusa, valamint a Dynamic Dance Crew Tánc-egyesület megalapítója.

- A tánc iránti szerelem 1996-ban lett úrrá rajtam, miután a szüleim jóvoltából részt vehettem az ECDS hip-hop tánciskola nyári tánctáborában. Ezután iratkoztam be a tánciskola-hálózat székesfehérvári iskolájába, majd két csodás év után Budapestre kerültem. A tánc világában fantasztikus tánctanárok segítettek már a kezdetektől. Rosenberg G. Norbert, Simonffy András és Kátai Róbert a modern stílusokkal, míg Fincza Erika a jazz alapjaival ismertetett meg.

 

Viki számos fellépésen, divatbemutatón, koncerten, tévés műsorban vett részt: fellépett a Total Dance Festivalon, a Bravo Otto díjátadón, az Adidas tánc-show-n, szerepelt együtt Komár Lászlóval, táncolt a Koóstoló, a Dáridó, a Névshowr műsorban. Hosszú éveken keresztül rendszeresen fellépett Zoltán Erika énekesnő nagykoncertjein, a táncosok között alapembernek számított.

- 2000-ben valóra válhatott egy álmom. Zoltán Erika egyik háttértáncosa lettem, így bejártam az egész országot. Fantasztikus fellépésekre emlékszem, a hangulat, a közönség mindig magával ragadott.

Ugyanebben az évben Viki megnyitotta martonvásári tánciskoláját, amelyet ma már a párjával, Bartus Lászlóval közösen vezet.

- Többek között Laci szorgalmazta a Dynamic Dance Crew Táncegyesület létrehozását, így a jövőben még több lehetőséget tudunk biztosítani a gyerekeknek. Aktív táncos életemet 2005-ben felváltotta a táncoktatás, azóta koreográfusként s edzőként szerepelek. Iskolánkban a modern táncoktatás hat korcsoportban történik, amatőr és profi szinten, közel száz gyermek részvételével. A martonvásári gyerekek mellett egyre többen jelentkeznek a környező településekről, például Ráckeresztúrról. A vállalkozó kedvű anyukák is táncolhatnak, ők a Diva Class csoport, az ország legmenőbb szülői csapata.

A pörgős táncórák valójában kőkemény edzések, amelyeken az oktatók sokéves tapasztalatuk alapján kialakított módszerükkel ismertetik és szerettetik meg a tánc és a mozgás élményét, a mozgás szeretetét minden táncolni vágyóval. A tánclépések megtanulása közben, a különböző korosztályoknak megfelelően játékosan és észrevétlenül fejlesztik a gyerekek mozgáskultúráját, ritmusérzékét, önbizalmát, testét és lelkét.

- Egész évben rengeteg fellépésen, jótékonysági gálán, helyi és országos fesztiválon, országos és nemzetközi táncversenyen veszünk részt, ahol minden alkalommal fantasztikus eredményeket érünk el. Idén két nemzetközi megmérettetésen indultunk, tizennégy dobogós helyezést szereztünk. Bárhová szívesen megyünk fellépni, ahova hívnak minket. A kisebbeknek és persze a nagyobbaknak is óriási élmény, ha dübörög alattuk a színpad.

Mózsik Viki 2017-ben elnyerte az év koreográfusa különdíjat. Növendékeivel együtt gőzerővel készül a tizenhetedik évzáró gálára, amit június 18-án, vasárnap délután rendeznek a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. Idén hat csoport mutatkozik be, közel százhúsz táncos szerepel majd; a rendezvényt Zoltán Erika nyitja meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!