Cece

2013.02.18. 16:30

A ceceiek segítik az egyetemet

Cece - Partnerintézményi kapcsolatot kötött a település általános iskolája és a Szegedi Tudományegyetem. Az egyetem egy új iskolai online diagnosztikai mérés kidolgozásán fáradozik.

Miskei Anita

A Cecei Általános Iskolát még a tanév elején kereste meg a Szegedi Tudományegyetem Oktatáselméleti Kutatócsoportja, felajánlva a lehetőséget, hogy az iskola partnerként vegyen részt az általuk előkészített online mérési rendszer tesztelésében. A programban egy új internetes felületet hoztak létre, amely leválthatja a régi, papíralapú, megoldó kulcsokkal javított teszteket. Ezek első körben olvasás-szövegértés, matematika és természettudományok témakörben válnak elérhetővé - tudtuk meg Ferenczi Roland koordinátor tanártól. Az iskola 6. osztályos tanulói már részt vettek a természettudományos feladatok kipróbálásában. Az első tapasztalatok azt mutatták, a diákok fogékonyak az ilyen típusú feladatmegoldásokra. A rendszer működőképes volt, mindenki sikerrel próbálta ki. A gyerekek örülnek annak, hogy tapasztalataikra, észrevételeikre számítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!