Cece

2017.03.22. 10:13

Kabakán-derbi a cecei Dióstanyán: távlovaglók és távhajtók mérik össze tudásukat

Nyolcadik alkalommal rendezik meg a hétvégén a Kabakán-derbi országos távlovagló és távhajtó versenyt a Dióstanyán. A futamokat 80, 40, 20 és 2,5 kilométeren indítják.

V. Varga József

Országos minősítő, regionális és megyei távlovagló és távhajtó versenyt rendeznek a hétvégén a Kabakán Lovardánál, a Dióstanyán.

A távlovaglás összetett képet mutat lóról és lovasáról egyaránt
Fotó: V. Varga József

A távlovagló, távhajtó versenyek összetett képet mutatnak lóról és lovasáról egyaránt. A ló belovagoltságát, idomítottságát, irányíthatóságát, tulajdonságait, a versenyző idomítási és állóképességét is próbára teszik. Az egyes szakaszokat megállók (kötelező pihenőidővel) választják el egymástól, s állatorvosok vizsgálják, hogy a lovak továbblovaglásra, illetve továbbhajtásra alkalmas állapotban vannak-e.

A távhajtás vasárnapi futama egyben minősítőként is szolgál
Fotó: V. Varga József

Az előzetes állatorvosi vizsgálat (80 km és fogat) már pénteken délután kezdetét veszi, a technikai értekezletet 17 órától tartják. Szombaton 7.30 órakor indítják a távlovaglás 80 kilométeres, valamint a 80 kilométeres juniorok rajtját, majd rá egy órára startolnak el a fogatok 40 kilométeren. Vasárnap 7.30 órakor a fogatok nyitnak 40 kilométeren (minősítő), 8 órakor indítják a távlovaglás 40 kilométeres, 9.30-kor pedig a 20 kilométeres rajtját, a 2,5 kilométeres gyermekfutam 12 órakor indul. Az eredményhirdetés 14 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!