Cece

2017.03.26. 11:59

Kabakán-derbi: távlovaglás és távhajtás

Cece – A nyolcadik Kabakán-derbi országos távlovagló és távhajtó verseny futamait 80, 40, 20 és 2,5 kilométeren indították a hétvégén a Dióstanyán.

V. Varga József

Az előzetes állatorvosi vizsgálat (80 km és fogat) már pénteken délután kezdetét vette, a technikai értekezlettel egyetemben. Szombaton 7.30 órakor indították a távlovaglás 80 kilométeres, valamint a 80 kilométeres juniorok rajtját, majd rá egy órára startoltak el a fogatok 40 kilométeren. Vasárnap reggel a fogatok nyitottak 40 kilométeren (minősítő), majd a távlovaglás 40 és 20 kilométeres rajtját, valamint a 2,5 kilométeres gyermekfutamot indították.

A verseny futamait 80, 40, 20 és 2,5 kilométeren indították
Fotó: V. Varga József

A cecei versenyen többen sikeres rajtengedély vizsgát tettek, köztük a tapolcai Rák Viktória is. Jázmin nevű lovát a nagyobb távolság miatt most nem hozta magával. Az elméleti és gyakorlati vizsgát Varga Katalin vezette. A magyar versenyző idén februárban sikeresen teljesítette a világ egyik legnehezebb távlovas versenyét 160 kilométeren Dubajban, a Maktoum Kupán. A helyi versenyzőket nem számítva a 9. helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!