Cece

2017.05.24. 15:14

Udvarszépítés a Cecei Általános Iskolában

A Cecei Általános Iskola diákjai és munkatársai nagy gondot fordítanak a környezet szépítésére.

Szanyi-Nagy Judit

– Ökoiskolaként a természeti környezet védelme és gondozása szintén kiemelt terület a nevelési folyamatokban – mondja Király László igazgató, majd hozzáteszi:  – A közel egy hektáros terület rendben tartása, parkosítása, virágosítása nem kis feladat, és mellette meg kell oldani 250 diák és szüleik, illetve 30 pedagógus és munkatárs közlekedését is. Ezzel a kihívással már évek óta küzdünk, és az elmúlt időben talán sikerült a problémán enyhíteni.

Az iskolánál új kerékpár-tárolókat is kialakítottak
Fotó: Cecei Általános Iskola

Mint kiderült: a tavalyi év végén a tulajdonos önkormányzatnak köszönhetően megújult a csatorna-beruházás során tönkrement bejáró, amely most aszfaltburkolattal ellátva segíti a gépkocsik közlekedését. A gyalogosok részére járda épült, melyet az út melletti virágágyás díszít. A parkoló új borítást kapott, és új kerékpár-tárolókat is kialakítottak az iskolánál.

– A folyamat nem fejeződött be: a nyár folyamán is folytatódnak a munkálatok, hogy az iskola udvarára lépők olyan környezettel találkozhassanak, ami megerősíti őket abban, hogy ez a terület egy igazi ökoiskola – tudtuk meg az igazgatótól, aki külön kiemelte:  – Az intézmény vezetősége köszönetét fejezi ki az iskola Szülői Közösségének, akiknek anyagi támogatása nélkül nem tudtuk volna a fejlesztéseket megvalósítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!