Személyes vallomások felolvasásával kezdődött meg Jackson nyilvános búcsúztatása

FMH - A család és a közvetlen barátok zárt körű ceremónián vettek búcsút helyi idő szerint kedd reggel Michael Jacksontól a Los Angeles-i Forest Lawn temetőben, két órával később pedig elkezdődött az énekes nyilvános gyászszertartása a Staples Centerben.

feol.hu


Jackson koporsóját szállító autó érkezik a Staples Centerhez
Fotó: MTI

A sporteseményeknek és koncerteknek otthont adó arénában - ahol a popsztár heteken át készült nagy visszatérésére, 50 fellépésből álló londoni koncertsorozatára - mintegy 18 ezer ember gyűlt össze.
A szertartásra - amelyet minden idők talán leglátványosabb ilyen eseményeként harangoztak be - részt vesz mások mellett Mariah Carey, Jennifer Hudson és Stevie Wonder. A program részleteit előre nem közölték.
(MTI)

A sztár vörös virágokkal borított arany koporsóját a színpad előtt helyezték el, majd személyes üzenetek felolvasásával kezdődött  meg a gyászszertartás. Elhangzott például Diana Ross és Nelson Mandela - ők nem tudtak megjelenni az eseményen - személyes vallomása, amelyben Michaelt mint életük fontos részét, és mint a zenei ipar legendás alakját említették. 
A ceremónia alkalmából több százezer rajongó gyűlt össze, akik Jackson dalait éneklik, fotóznak, a hangulat többnyire békés.

Az eseményt ide kattintva is nyomon követheti, a CNN honlapján!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!