Molotov-koktélos támadás a cigánysoron - éjszaka folytatódott a tárgyalás

Pátka - A Molotov-koktélos támadás helyszínén folytatódott a pátkai polgárőrök pere hétfőn este. A bizonyítási eljárás során ismét meghallgatták a tanúkat és a vádlottakat.

feol.hu


Tanúk, sértettek, kíváncsi helybéliek, ügyészek, ügyvédek jelenlétében zajlott az éjszakai meghallgatás
Fotó: FMH

Hétfőn késő este rendőrökkel és kíváncsi pátkaiakkal telt meg az egy évvel ezelőtt történt, Molotov-koktélos támadásként elhíresült eset helyszíne, az Édl Gabriella bíró vezette háromtagú tanács, az ügyész, ügyvédek, szakértők, újságírók jelenlétében a megtámadott roma házaknál ejtette meg az eddig homályba vesző részleteket megvilágító bizonyítási eljárást. Bár az éjszakai sötétség inkább akadályozta a procedúrát (melyet a romák házaik ablakából néztek végig), a sértetti tanúkat most is meghallgatták, a vádlottak jelenlétében rekonstruálva a tavaly nyáron történteket. A tanúk némelyike a többedszeri elmesélés miatt már némiképp türelmetlen volt, de hiába: éjjel fél 11-kor még ugató rendőrkutyák és kíváncsi tekintetek kereszttüzében zajlott az eljárás, amely azzal zárult: az érintettek péntek reggel a megyei bíróságon találkoznak, ahol az újabb tárgyaláson folytatódik a nevezetes per.



Három házra dobtak Molotov-koktélt 2008 júniusában a pátkai cigánysoron. Személyi sérülés nem történt. Különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés kísérletével vádolja az ügyészség azt a három pátkai polgárőrt, akik a vádirat szerint Molotov-koktél-szerű üvegeket dobtak Pátkán három romák lakta családi házra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!