Kő Pál a Móri bornapokon

Mór - Hivatalosan pénteken nyitják, a Móri bornapok valójában azonban már elkezdődött. Csütörtökön nyílt meg a Lamberg-kastélyban Kő Pál és Halassy Csilla képzőművészeti kiállítása.

feol.hu


Halassy Csilla és Kő Pál, a jobb szélen Nagy Benedek, helyi szobrász

Pénteken már túl lesz a nulladik, sőt a mínusz egyedik napon is a rendezvény, néhány fellépő már elsütötte municíóját a zenei színpadokon, országos hírű énekesekről és muzsikusokról így sem marad le a nagyközönség. A teljesség igénye nélkül lehet csak sorolni őket: a Nagyszínpadon pénteken 18 órakor a Muzsikás együttes lép fel,  22 órától Szekeres Adrien énekel, szombaton 10-től 17-ig az ötödik néptáncfesztivál résztvevői lépnek fel. Aznap 18 órakor Charlie ad koncertet, 19 órától a Mystery Gang követi őt, 21 órától a szabadidőközpontban a Coco Loco teremt karibi hangulatot. Vasárnap 18.30-tól a Deák Bill Band-é a terep a nagyszínpadon. A szüreti felvonulás hagyományosan a vasárnapra esik, most se lesz ez másként, 15 órától indul a menet a fő útvonalon. A szokott programok közé most is vegyül változatosság: péntek éjfélkor és vasárnap 21.30-tól, a tűzijáték előtt is, tűzzsonglőr-bemutató lesz a nagyszínpadon. Kő Pál szobrászművész kiállítását bármikor meg lehet tekinteni a Lamberg-kastélyban, ennek parkjában vasárnap 17 órától középkori harci bemutatót is tartanak a helyi hagyományőrzők.
A rendezvény névadója nélkül persze aligha lenne kerek a kép. Tizenkilenc borosgazda fogja kínálni a nagyszínpad előtti fabódékban a többi mellett az idei, kiváló minőségűnek mondott termést. Több rendezvénysátorba a lacipecsenye és a kolbász szaga fogja bevinni a kilátogatókat, tízezernél is jóval több vendég lepi el ilyenkor a várost.  Az Alba Volán pénteken és szombaton 24 és hajnali 2 órakor különjáratokat indít a szabadidőközponttól a székesfehérvári Piac térre, a buszok minden közbeeső település 81-es főúti megállójában leteszik az utasokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!