Prikkel-gyilkosság: váratlan fordulat a tárgyaláson! Új tettesek?

FMH - Érdekes fordulatot vett a mezőszilasi Prikkel Tamás és felesége ellen elkövetett gyilkossági ügy tárgyalása. A II. rendű vádlott benyújtott a Fejér Megyei Bíróságnak egy írásos, nem teljesen új elemeket tartalmazó vallomást.

Kovalcsik Katalin

Idősebb N. József, II. rendű vádlott ebben azt adta elő, hogy a meggyilkolt Prikkel Tamás és felesége halálához nincs köze, ebben a bűncselekményben ártatlan. A házaspár halálát azok az ismeretlenek okozták, akik azon a decemberi napon megjelentek az N. család otthonánál. Az írásos vallomásban a II.  rendű vádlott utal arra, hogy Prikkel Tamással közösen kábítószer ügyletük volt, az árú és a pénzcsere miatt jelentek meg a csuklyás ismeretlenek az N. családnál, ők végezték ki  a férjet és feleséget is tarkólövéssel, majd betették a Mercedesbe és elvitték a völgybe, ahol felgyújtották az autót a benne lévő két emberrel. A II. rendű vádlottat megkötözték, kivitték magukkal, majd megígértették vele, hogy hallgat a történtekről, akkor életben marad. Az új vallomás szerint az ifjú N. József nem is volt otthon, egyik helyszínen sem, később mesélte el neki az apja, mi törént. A II. rendű vádlott ezzel a vallomással együtt bejelentette a bíróságnak, hogy megválik védőjétől. A védő szerint szakmai vita alakult ki védence és közte, tudomásul  veszi a  felmondást. A bírónő az ügyész kérésére a jövő szerdai folytatásra berendeli azt a két tanút, akik már egy előző tárgyaláson bizonyították volna, hogy az I. rendű vádlott, ifjabb N. nem volt aznap Mezőszilason, de aznap a védő visszavonta a tanúk meghallgatására tett indítványát.  A bírónő szerdán az I. rendű vádlott kirendelt védőjével folytatja a tárgyalást.  

A Prikkel-ügy előzményeiről itt olvashatnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!