A Fidesz és az MSZP a megyegyűlés kapcsán is egymásra mutogat

Székesfehérvár - A megyegyűlés elnöke a kormányt hibáztatja az önkormányzat pénzügyi gondjaiért, a megyeházi ellenzék vezetője szerint későn kapják meg a döntéshez szükséges információkat.

Ármás János

Pénteken délelőtt sajtótájékoztatójában Balogh Ibolya (Fidesz), a Fejér Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke kifejtette: szerinte a kormányzat nem kívánja a mindennapokhoz igazítani a realitásokat - ezer napja nyújtották be az Alkotmánybírósághoz a helyhatóságok finanszírozásával kapcsolatos kifogásaikat, de a mai napig nem kaptak választ. Nincsenek már megyei közigazgatási hivatalok, pedig azokhoz legalább fordulni lehetett. Az elnöknő úgy véli, a jelenlegi rendetlenségben nehéz dolgozni, megjegyezve, az önkormányzati döntések lényegében már nem is önkormányzati döntések, mivel hiányoznak a mozgástérhez szükséges lehetőségek.
A megyegyülési szocialista (ellenzéki) frakció vezetője, Horváth András elmondta: számukra már a közgyülés összehívása is érdekes és kérdéses, mivel gyakran csak aznap vagy előtte egy nappal kapják meg az előterjesztéseket. Nincs lehetőségük az érdemi módosításra. A 2010-es költségvetéssel kapcsolatban a szocialista álláspont: kapkodva fogadták el az eredetit, most tizennégy millió forintot csökkentettek a hiányon, de ez az 1,9 milliárdos hiányban nem komoly tényező, főleg, ha nem felejtik el, hogy 500 millió forint változatlanul hiányzik a büdzsé működési részéből. Horváth változatlanul úgy véli, nincs szükség a közgyűlésben a társadalmi megbízatású alelnökökre, szolgálati autókra és telefonokra. Ha ezekre is figyelnének, csökkenthető lenne a kiadási hiány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!