Mi lesz a Bőrgyárral?

Székesfehérvár - Valójában továbbra sem dőlt el, pontosan milyen funkciók kerüljenek a felújításra váró épületbe. A kétmilliárdos támogatáshoz azonban alá kell írni a szerződést.

Házi Péter

Csodák Palotája, többfunkciós rendezvényterem, interaktív űrközpont, kiállítóterek - nagyjából ezen funkciók megvalósítására nyert még tavaly pénzt az önkormányzat a Bőrgyár épületének felújításával kapcsolatban, ám a támogatási szerződést még a mai napig sem írta alá Fehérvár. Ha április 20-áig  az önkormányzat nem nyújt be bizonyos hiányzó dokumentumokat, akkor elveszhet a közel kétmilliárdos támogatás. Az ennek megelőzésére összehívott rendkívüli közgyűlésen Fiedler Ágnes, a Városfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. vezetője kiemelte, arról, hogy esetleg más funkciók, más arányban kerüljenek bele az épületbe, csak a szerződés megkötése után lehet tárgyalni. A közgyűlés Szigli István városfejlesztési bizottsági elnök javaslatára úgy döntött, április 20-áig elküldik a hiányzó dokumentumokat, és majd az április 29-ei közgyűlés dönt arról, aláírja-e a város a szerződést, ezzel vállalva a 12 éven át tartó fenntartási kötelezettséget.
A Huszár és a Zrínyi utca közötti nagy terület tulajdonosa nem teljesítette a beépítésre vonatkozó kötelezettségét, amit a város december 31-éig még meghosszabítana. A képviselők úgy döntöttek, ha április 27-éig a tulajdonos nem jelzi, hogy szeretné a határidő kitolását, akkor a város élni kíván  visszavásárlási jogával, azaz 365 millió forintért visszaveszi a 14 ezer négyzetméteres területet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!