A homokzsákokon túl a víz az úr

Székesfehérvár - Emberemlékezet óta nem láttak ekkora vizet a maroshegyi Székely utcában. Volt, aki kiköltözött, sokan maradtak, páran az állatokat mentették a Gaja-patak elől.

Törő Bálint

A Székely utca a legutolsó Maroshegyen. Az ott élők elmondása szerint előfordult már az elmúlt évek alatt, hogy kiöntött a Gaja-patak. Most azonban több tucat hétvégi, illetve lakóház áll víz alatt, vagy fékezhetetlenül közelít felé az ár.
 - Jó, hogy jöttek, most nézzék meg, mi van itt! - int felénk a környéken élő Gertner Iván László, de csak akkor látjuk a lényeget, amikor közelebb megyünk hozzá.

 Az  édesanyámat muszáj volt kiköltöztetnem, mert már a házában van a víz. A ruháit összeszedtem, és az autómban tárolom. Csakhogy az én házam felé is közeledik a víz, már alig lehet bejutni az utcába - folytatta kétségbeesetten a férfi.
Rengeteg hétvégi ház található a területen, s többen állatokat is tartanak. Ottjártunkkor egy házaspár a kutyáját próbálta kimenekíteni, de a fagyos vízen sportcipőben nem tudtak áthatolni.
-  Nem értjük, hogy miért nem tudnak valamit tenni az illetékesek a patakkal? El kellene vezetni a palotavárosi tavakba  fűzi hozzá a beszélgetéshez egy, a neve elhallgatását kérő férfi. - Hoztak a katasztrófavédelemisek és a polgárőrök homokzsákokat, de már nem ér semmit - tette hozzá Gertner Iván László. A helybéliek segítettek a pakolásnál, de már nem tudnak mit tenni, a víz egyre árad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!