A negyedik csapás - harmadszor zúdult sárlavina Bakonycsernyére (videóval)

Bakonycsernye - Csütörtökön este kaptunk a hírt, hogy mintegy 20 perces heves, jéggel kevert zápor után ismét sárlavina árasztotta el a települést.

feol.hu

 

A csernyeiek az elmúlt két hétben szinte folyamatosan szenvednek vagy a sártól, vagy az árvíztől. A két hete lezúdult első sárlavina után jött az árvíz, majd kedden este egy felhőszakadás után ismét az iszap, amiből a következő adag ma este érkezett a faluba. A sár különösen három utcát borított el, befolyt a pincékbe, elárasztotta a házak udvarait, a kerteket, ahol már kétszer kellett veteményezni. A Fő út tisztításában a csernyeieknek már sajnos rutinjuk van.
Magyaralmásról azt az információt kaptuk, hogy tízperces, erőteljes jégeső vonult végig a falun. A házak ablakain, tetején úgy kopogtak a jégdarabok, mintha be akarnák szakítani azokat. Az alábbi felvételen jól látszik a májusi jeges "ajándék". (A videót köszönjük Márkus "domi" Péternek!)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!