Bor és jazz a főszerepben

Etyek - Dúzsi Tamástól Tiffán Edén át Pók Tamásig az ország minden jelentős borásza részt vesz a nyolcadik etyeki pincefesztiválon. De lesz sok jazz és népzene is.

S. Töttő Rita

Május 15-én, szombaton 11 órakor, a Kálvária-dombon nyitják meg hivatalosan a nyolcadik etyeki pincefesztivált, amelynek programsorozata innentől kezdve két napon keresztül helyszínről helyszínre folyamatosan változik. Az összes nyitva lévő helyi pincészetnél vendégeskedik az ország valamelyik jelentős borásza, így például a Rókusfalvy Pincészetnél a tokaj-hegyaljai Demeter és az egri St. Andrea borászat kínálja hűsítő nedűit, a Hernyák-birtokon pedig a balatonmelléki Bussay és a villányi Kiss Gábor pincészet várja a vendégeket.
A Kálvária-dombon mindkét nap kora délutánig gyerekeknek szóló műsorok is lesznek, a Búcsú téren pedig nagy koncertek. Szombaton 19.30-tól például a Falusi Mariann Quintet, vasárnap 18-tól pedig az Old Boys Unplugged. Lesznek koncertek a bitumenes pályánál, a Rókusfalvy pincénél, az etyeki kúriánál, a Zarándok,  a Buzál-Mórocza Pincénél és a Körpincénél is.
A katolikus templomkertben csökkent képességű embereket foglalkoztató műhelyek mutatkoznak be, a Gutwein Pincészetnél pedig 10 és 19 óra között európai kádárok bemutatója lesz. A Kecskegödörben 12 és 16 óra között Buday Péter mesterszakács és Fabók Mihály sommelier rendez  gasztronómiai játékokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!