A fehérvári jégkorongozók remek, alázatos játékkal nyertek

Székesfehérvár - Szombaton a két elődöntővel megkezdődött az Ifjabb Ocskay Gábor Emléktorna a fehérvári jégcsarnokban. Nyert a Graz és a Sapa Fehérvár AV19, így vasárnap, 18 órától ők vívják a finálét.

Bobory Balázs

 

Két olyan csapat vívta a tavalyi első után az ismét megrendezésre kerülő emléktorna első mérkőzését, amely vélhetően az EBEL legjobb négy együttese közé szeretne kerülni a rájátszás során. A nyitómeccs alapján azt konstatálhattuk, hogy szűk egy héttel az EBEL rajtja előtt a Graz 99ers előrébb jár a felkészülésben, mint a Vienna Capitals. Előbbi alakulat gyorsan biztossá tette sikerét, a fővárosiak csak rohantak az eredmény után, hátul pedig gyermeteg hibákat vétettek. Végül 5-3 (3-0, 1-1, 1-2) arányban nyert a Graz, amely bekerült a fináléba, a bécsiek a harmadik helyért csatázhatnak.

Az esti összecsapáson dőlt el, hogy ki lesz az ellenfelük a vasárnapi helyosztókon. Mintegy 2200 fehérvári drukker várta kissé aggódva, hogy kedvenceik képesek lesznek-e jobb teljesítményre, mint amilyet az eddigi tesztmérkőzéseken mutattak. Az ellenfél az Olimpija Ljubljana együttese volt, amelynek szintén az lehet a célja a következő EBEL-szezonban, hogy valamiképpen becsusszanjon a rájátszásba. A Sapában Nathan Martz nem vállalhatta a játékot gyomorrontás miatt, illetve hiányzott a térdoperáción átesett finn kapus, Tommi Satosaari.

A házigazda és a szlovén csapat találkozója előtt egy perces néma csenddel adózott a csarnok népe Ifjabb Ocskay Gábor emléke előtt, majd egy hatalmas feliratott húzott ki maga fölé a drukkerhad, amelyen a Kiscsicsó neve és talán kedvenc hokis mondata feszült: "Légy alázatos!"

A társak pedig megfogadták a tanácsot, az első játékrészben lehengerelték a Ljubljanát. Hatalmas iramban kezdett a Fehérvár - Hetényi, Horváth (1), Tokaji (1), Sofron, Vas M. 1 (1), Ladányi 1 (1), Jobb, Ackeström, Palkovics, Holéczy, Mihály (1), Orbán, Krajnc 1, Fekete, Nagy G. (1), Kovács 1, Hegyi, Maklári, Fodor 1, Vaszjunyin, Benk 1 -, agresszív, ötletes támadójáték és fegyelmezett védekezés jellemezte csapatot. A 9. percben Fodor kezdte meg a gólgyártást, majd a 16-ban Vas is betalált. A 18. perc maga volt a csoda, fél perc alatt Benk, Ladányi és Kovács is örülhetett, 5-0 virított az eredményjelzőn, jogos volt a vastaps.

A második játékrész is élvezetes csatát hozott, persze valamivel kiegyenlítettebb volt a küzdelem. Krajnc Hughes felelt, vagyis egy-egy gól esett mindkét oldalon, tetszett a játék a közönségnek. Szerencsére a befejező húsz percben sem tartalékoltak vasárnapra a játékosok. A Sapa sok ziccert kidolgozott, de ezek sajnos ki is maradtak. Búsulni ezért sem kellett, mert a kék-fehérek az elmúlt hónap legjobb teljesítményét mutatták ezen az estén. Hetényi parádésan védett, győzött az AV19 6-1-re (5-0, 1-1, 0-0) 
Vasárnap meg lehet nyerni a Graz ellen az Ifjabb Ocskay Gábor Emléktornát. A pénteki EBEL-rajt előtt ez jó ómen lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!