Ifj. Ocskay emléktorna, a nagyszerű társ emlékére (frissítve)

FMH - Ismét megrendezik Székesfehérváron az ifj. Ocskay Gábor emléktornát, a tavaly tragikus hirtelenséggel elhunyt, fiatal jégkorongozó emlékére. Egykori klubja, a Sapa Fehérvár AV 19 mellett két osztrák és egy szlovén alakulat vesz részt a tornán.

Silye Sándor

A fővárosban tartotta a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata a szezonnyitás előtti, és a hétvégi, fehérvári Ifj. Ocskay Gábor Emléktorna sajtótájékoztatóját szerdán.
Sokan voltak sajtómunkások, televíziósok, rádiósok, mert kíváncsiak a csapatra, az új szezonra, és persze mindenki fejet akart hajtani itt is ifj. Ocskay Gábor emléke előtt. Az újságírókat  tájékoztatók asztalánál voltak üzletemberek, cégvezetők, valamint a szakma képviselői.
Tóth István, az Alba Volán SC társelnöki minőségében elsőként annak adott hangot, hogy sok sportvezető álma olyan játékos, mint amilyen a kis Csicsó volt. Akinek emberi nagysága nagy játéktudással párosult. Emlékét azzal is őrzik, hogy felavatták az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorongakadémiát, mert olyan játékosokat szeretnének adni a magyar jégkorong számára, mint amilyen Gábor volt. A hétvégi emléktornát illetően elmondta, örül, hogy a három meghívott EBEL-csapat az első szóra vállalta az indulást. A bérletek értékesítése megkezdődött, ezek érvényesek a hétvégén is. Ingyenes autóbusz indul a Csapó utca-Buszpályaudvar-Vasútállomás-Jégpálya útvonalon szeptember 4-én, szombaton, vasárnap 17 órakor, és 20.30 körül indul vissza. Herendi porcelánok lesznek a díszes díjak, a gyár képviselője kijelentette, bíznak benne, a legnagyobb díj a fehérvári Jégcsarnok falát dísziti majd. Az EBEL küzdelmei a jövő héten kezdődnek, pénteken 19 órakor a Sapa Fehérvár AV19 a Jesenice legénységét fogadja. A csarnok kiszolgálása színvonalasabb lett, és hiszik, a játékosok is jól kiszolgálják a nézőket. Ezt követően szponzori szerződések aláírására került sor. Id. Ocskay Gábor előbb  a Lavinamix Kft. képviseletében Bajnok Lajossal írt alá megállapodást (tehát a Sapa már biztosan Bajnok-csapat...), majd az RTL Sportklub képviseletében Hesz Máté látta el kézjegyével a szponzori szerződést. Bajnok Lajos amiatt örült, hogy cégük elérte azt a gazdasági erőt, amellyel  ilyen jó csapatot segíthetnek. Hesz Máté szerint a sportcsatorna 21 mérkőzést közvetít, a pénteki hazaiakat mindet, de ott lesznek Zágrábban is. Tudatta, a  hétvégi emléktorna valamennyi mérkőzése a képernyőre kerül.
Ami a szakmát illeti, Ulf Weinstock  szakvezető beszélgetésünk során elmondta, kevés az idő, de még sok munka vár rájuk. Nem tartanak ott, ahol szeretné, de dolgoznak annak érdekében, hogy az út megfelelő részéhez érjenek.
- A hétvégén jó meccseket szeretnék látni a csapattól.  Voltak gyenge produktumaink, már nincs idő várni, fel kell gyorsulnunk, hiszen a jövő héttől éles csatákban kell helytállnunk - vélte.
A kérdésre, miszerint a vezetés elvárása a  fiatalítás és az eredményesség, de ennek hogyan tudnak megfelelni, a következőt válaszolta:
- Igyekszünk mindent megtenni. A hétvégi tornán a jó eredményen lesz a hangsúly, ifj. Ocskay Gábor emléke előtt sikerrel szeretnénk tisztelegni. Ezért három sorral játszunk, míg az EBEL-ben négy sort vetünk harcba, és ekkor a fiatalok is szerepet kapnak. Satosaari sérült, így a tornát kénytelen kihagyni.
- Valóban sok elvégzendő dolgunk van még. Nehéz sorozat vár ránk, ismerve a Liga erejét. Ennek ellenére célunk, hogy a tavalyi eredményt megismételjük, de emellett minél több kellemes meglepetést szeretnék szerezni - tette hozzá Kovács Csaba csatár.
Kedden edzőmeccsen az EBEL-csapat 4-0-ra verte a farmcsapatot. 

Bár ne lenne ok a tornára!

Mit mond Kovács Csaba, a volt játékostárs,  ifjabb Ocska Gáborról? Mennyire lesz nehéz a szívük, amikor tudják a jégen, hogy kire emlékeznek?
- Hej, bár csak  ne kellene játszanunk, bár ne lenne ok  a tornára... De a teherrel meg kell birkóznunk, a társaság jó részének, aki együtt jégkorongozott Csicsóval, nagyon nehéz lesz ez a hétvége. Természetesen az elvárásoknak szeretnénk megfelelni. Azoknak, amelyeket ő várna el tőlünk, és annak, amit a szurkolók  szeretnének látni. Tudjuk, nem lesznek könnyű 60 perceink, de a teljesítményünkkel  tisztelegni akarunk az emléke előtt - mondta el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!