Fehérvári Szenátus alakult

Székesfehérvár - Alakuló ülését tartotta tegnap a Fehérvári Szenátus, amely grémium Cser-Palkovics András polgármester tanácsadó testülete lesz a jövőben. A fejlődés segítése a cél.

Tihanyi Tamás

A Fehérvári Szenátus megalakulásáról még február 24-én döntött Székesfehérvár közgyűlése. A tanácsadó testület az elképzelések szerint havonta tanácskozik majd, és a megyeszékhelyet érintő stratégiai kérdések megvitatása mellett segíti a polgármester munkáját.  A bizottság  társelnöki tisztségeit Karsai Béla, a Karsai Holding elnöke és Ocskay  Gábor, az Alba Volán SC jégkorong-szakosztályának igazgatója tölti be. A szakmai tanácsadás feladatát  Csath Magdolna, a Kodolányi János Főiskola tanszékvezetője, Bobory Zoltán, a Szent István Művelődési Ház igazgatója, Forgó Béla, az Alcoa-Köfém Kft. vezérigazgatója, Gerencsér József, a közigazgatási hivatal volt hivatalvezetője és Abkarovits József orvos vállalta magára.
  A Fehérvári Szenátus megalakulásának célja Székesfehérvár fejlődésének elősegítése és versenyképességének javítása a gazdaság, a kultúra, az oktatás és a sport területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!