Johansson egy évig még biztosan marad a Sapánál

Székesfehérvár - A Sapa Fehérvár AV19 menedzsmentje szerdai sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a remekül teljesítő center, Eric Johansson újabb egy évre kötelezte el magát.

Tóth Bence

 

- Hamarosan a magyar állampolgárságot is felveszem - mondta viccesen Eric Johansson, a Sapa idény közbeni bombaigazolása. Bár az eskütétel bizonyára képlékeny, tény, a szurkolók, a vezetőség és a támogatók összefogása meghozta eredményét: Jó egy plusz egyéves szerződést szignált alá a szerdai sajtótájékoztatón.
  - Jó érzés továbbra is a klub kötelékébe tartozni, már várom a következő szezont, remélem a társaság együtt marad - kezdett bele a 29 éves  center. Arra a kérdésre, hogy miért a kék-fehérek mellett tette le a voksát  így válaszolt:
- Kellemes szezont töltöttem el, élveztem a játékot, nem volt kérdéses:  itt folytatom. Döntésemnél mérlegeltem,  az elmúlt szezonban sok játéklehetőséget kaptam, remélem ez így marad a jövőben is -  tette hozzá Johansson.
  A 2011/12-es szezon minimális céljának, a rájátszásba kerüléshez vezető úton az egyik legfontosabb lépést a Sapa Fehérvár AV19 csapata pár hete már megtette, Kevin Primeau  szerződését  két évvel meghosszabbították.
- Még soha nem volt arra példa korábban, hogy a szezon végére hosszú távra aláírt szerződésünk legyen a vezetőedzőnkkel, valamint egyik legjobb légiósunkkal -  utalt   a klubnál folyó szisztematikus építkezést alátámasztó két kontraktusra is   Ocskay Gábor szakosztály-igazgató.
Az emberi tartása és tudása alapján gyorsan a szurkolók szívébe lopódzó légiós aláírását hathetes tárgyalássorozat előzte meg, amelyet korlátozott anyagi lehetőségeik miatt arany fokozatú támogatójuk segítségével tudott az egyesület  tető alá hozni.
  Papp Dénes, a Sapa büdzséjében oroszlánrészt vállaló  cég ügyvezető igazgatója elmondta, hogy  a 45 tétmérkőzésen 55 pontot (23 gól, 32 gólpassz) szerzett edmontoni születésű játékos hosszabbításánál azért vállaltak szerepet, mert kiemelten fontosnak tartják, hogy két-három évre előre tervezhessen a klub. A  csapategység kialakításához pedig nélkülözhetetlen profi gondolkodású légiós leigazolása.
  Ocskay Gábor  lapunk kérdésére megjegyezte, hogy a csapatépítés következő  fázisa  a válogatott játékosokkal történő megegyezés lesz. A tizenhat  válogatott jégkorongozónak április végéig van érvényes szerződése,  a lehetséges folytatásról május elején ülnek le tárgyalni.  Azért csak akkor, hogy most kizárólag  a világbajnokságra tudjanak koncentrálni.
- Úgy érzem, hogy a magyar játékosok 85-90 százaléka kap majd ajánlatot. A jelenlegi anyagi helyzetünk az igazolási lehetőségeinket behatárolja, de az idegenlégiósok mellett szeretnénk visszacsábítani Vas Jankót és  Kóger Dánielt, valamint Bartalis Istvánnal is meg kívánunk egyezni. Eric Johanssont követően hamarosan Juraj Durco-val is tárgyalunk, a többi külföldi sorsa egyelőre még  bizonytalan. Szeretnénk két új védőt, valamint céljaink eléréséhez egy centert is szerződtetni. Noteszomban szerencsére bőven vannak nevek. Kevin Primeau-vel jó a kommunikáció, hetente több órát beszélünk a csapatról, a jövőről,  így tisztán látom elképzeléseit - tette hozzá a klub első embere.

Pénteken tesz esküt Sikorcin Ladislav

Sikorcin Ladislav  2011. április 1-jén, délelőtt mondja el állampolgársági esküjét az Újpesti Polgármesteri Hivatalban. Ezt követően azonnal elindítják a  kiváló csatár útlevél-kérelmét, így amennyiben a  most még szlovák papírokkal rendelkező 25 estendős jégkorongos legkésőbb április 16-ig kézhez kapja az új okmányait, akkor már magyar színekben játszhat az április 17-23. között megrendezésre kerülő budapesti divízió I-es jégkorong-világbajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!