Biztató jelek az edzőmérkőzésen: jégkorong-válogatottunk nagy fölénnyel nyert a horvátok ellen

FMH - A tizenegy nap múlva kezdődő, a hokirajongók körében az év eseményének számító világbajnokságra a magyar csapat a horvátok elleni meccsel hangolódott.

Tóth Bence

 

Magyarország-Horvátország 7-1 (2-0, 2-1, 3-0)

Április 17-én kezdődik a budapesti Papp László Arénában a divízió I-es jégkorong világbajnokság. A magyar válogatott ismét esélyes a feljutásra - de jó visszaemlékezni a svájci vb-re, azokra a felejthetetlen napokra -, ennek szellemében kezdte meg Ted Sator szövetségi kapitány csapata a közvetlen felkészülést. Amelynek pár nap közös edzés után, hétfőn az első állomásán lépett  jégre nemzeti csapatunk, mégpedig a horvátok elleni edzőmérkőzésen, amelyet Zalaegerszegen rendeztek.  A vb-nyitányig egyébként még több felkészülési találkozón láthatják a szurkolók Palkovics Krisztiánékat: most pénteken, Budapesten a szlovénok ellen (19 órától), akikkel szombaton, szintén 19 órakor a fehérvári Ifjú Ocskay Gábor jégcsarnokban is megmérkőznek. Jövő kedden, ismét a fővárosban Ukrajna lesz az ellenfél (19 óra), majd a felkészülés utolsó összecsapásán, Dunaújvárosban szerdán 18 órától újra az ukránok lesznek az ellenfelek.

 


Visszatérve a hétfői találkozóra, a magyar kapuban a Sapa Fehérvár AV19 fiatal portása, Bálizs Bence kezdett, a mezőnyben pedig immár magyar állampolgárként Sicorcin Ladislav is bemutatkozott az első válogatottságát ünneplő Tóth Adrián mellett.
Az első perctől kezdve érződött az erre a találkozóra megfiatalított válogatotton, hogy minden egyes játékosát fűtötte a bizonyítás vágya. Nem véletlenül, hiszen a keretszűkítés első körében Ted Sator már a horvátok utáni fellépést követően négy-öt embertől elköszön. Ennek szellemében a piros mezesek ostrom alá vették a horvát kaput, két emberelőny kihasználásával meg is léptek szomszéduktól. Szemmel látható volt a  magyar válogatott és az öt nap múlva kezdődő  divízió II-es megmérettetésre készülő edzőpartnere közötti differencia, amely elsősorban a sebességkülönbségben tetőzött. 

 


A középső játékrész elején  hidegzuhanyként érkezett a horvátok szépítő találata, pláne, hogy magyar emberelőnyben született. A világ rendjét Benk András állította helyre, két és fél percen belül mattolta a mindössze 17 esztendős Tomljenovicsot a  Sapa Fehérvár AV19 fiatal csatára.  A mérkőzés felénél kapust cserélt a nemzeti válogatott, Rajna Miklós is szerephez jutott.
A befejező játékrészben Ted Sator fiai nemcsak az emberhátrányban történő védekezést  gyakorolhatták sikerrel, hanem a gólgyártást is, teljesen megérdemelten megnyerve ezáltal a mérkőzést.

Gólszerzők: Magosi 2, Szirányi, Benk 2, Azari, Vaszjunyin, illetve  Novak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!