Segélykoncert Japánért - a baptisták személyesen viszik majd el az összegyűlt pénzt

FMH - Április 21-én neves magyar zenészek lépnek fel a Syma Csarnokban Japán megsegítéséért. Az összegyűlt összeget a Baptista Szeretetszolgálat juttatja a helyszínre.

Tihanyi Tamás

 

Bryan Adams volt az első olyan világsztár, aki reményét fejezte ki, hogy a zenei élet összefog a cunami sújtotta Japán megsegítéséért, és sikerül egy újabb Live Aid koncertet megszervezni. A Juventus rádió kezdeményezésére Magyarországon az elgondolást  tettek követték. A hazai zenei és üzleti  világ, valamint a média  területéről rengeteg felajánlás érkezett. A koncertszervező cégek közül szinte az összes jelentkezett a felhívásra, a zenészek lelkesedése pedig elképesztő volt, hiszen  újabb és újabb előadók, illetve zenekarok vállalták, hogy ingyen fellépnek a rendezvényen. Néhány nap alatt össze is állt a végleges névsor és az időpont is. Tehát  április 21-én a Syma Csarnokban  fellép a Bikini, Balázs Fecó, a Zanzibár, Zséda, a Back II Black, Szekeres Adrien, a Mobilmánia, Király Viktor, Csepregi Éva és Ádám, a Fiesta, a Republic, Tóth Gabi, Gáspár Laci, Dobrády Ákos, Tóth Vera, Lányi Lala, az Edda, Fekete Dávid, a Balkan Fanatik, a Hard, Vásáry André, a Bon-Bon, Rácz Gergő és az isaszegi Klapka György Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény kórusa.  A koncertet segítők sora pedig azóta is bővül.
 A legaktívabbak azok voltak, akik nemcsak a koncert szervezőjét választották meg voksaikkal, hanem azt is, hogy a befolyó összegből milyen formában járuljunk hozzá Japán katasztrófa sújtotta területeinek újjáépítéséhez. A legtöbb szavazatot egy emlékpark építésének ötlete kapta, amelyet az egyik japán városban hoznak majd létre. Az ott élők számára a parkok ugyanis mindennapjaik egyik legfontosabb helyszínei.
Annak eldöntésében, hogy  a kert hol legyen, valamint   az építés megszervezésében a velencei központú Baptista Szeretetszolgálat önkéntesei segítenek, akiknek képviselői elsőként utaztak Japánba Magyarországról, hogy ott személyesen segítsenek. Azóta is rendszeresen utaznak  kisebb csoportokban a katasztrófa sújtotta területekre. Ennek megfelelően a koncerten összegyűlt összeget is személyesen viszik ki  a városba, ahol a kert felépül majd, így biztosítva, hogy a pénz valóban oda kerüljön, ahová azt  a szervezők és a koncertlátogatók  szánják. Jegyek a Ticketpro hálózatban kaphatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!