Thürmer porosnak tartja az alkotmányt

Székesfehérvár - Szerdán a megyeszékhelyre látogatott Thürmer Gyula, a Magyar Kommunista Munkáspárt elnöke, aki pártja folyamatos megújulásáról és a jelen helyzetről beszélt.

Lukács Károly

A Munkáspárt megújította,  fiatalította országos, és lecserélte operatív vezetőségét. Május 14-én kongresszust tartanak és új programot fogadnak el.
- Az MKP az egyedüli párt az országban, ahol fele-fele arányban vannak jelen női és férfi tagok.  Legfontosabb cél a munkahelyteremtés és a multik megfékezése. Fel kell lendíteni a hazai gazdaságot, teret adni magyar vállalkozóknak, hogy ne a külföldi termékek legyenek többségben. Vissza kell szerezni a magyar piacot a külföldi vállalatokkal megvívva - ismertette programjukat Thürmer Gyula, pártelnök a város polgármesterénél tett látogatása után.


 A Munkáspárt  támogatja a kormány reformjait, noha szerintük  elsősorban a középosztályra  koncentrálnak.
- Az igazán szegény rétegeknek 20 év kapitalizmus után nincs mit veszteniük. Mindenekelőtt a rendszerváltás után, tisztességtelenül szerzett vagyonok elkobzása  sürgető.  Súlyos adósságok terhelnek rengeteg embert, amelyekért az elmúlt nyolc év kormányzata és a bankok  felelősek. Amennyiben a MÁV adósságát át tudta vállalni az állam, a szegények lakáshiteleit is  rendezni kéne.
A pártelnök szerint a múlt héten megszavazott alkotmányon látszik a kormány újító szándéka, ám igen avítosnak, porosnak tartja.
- Nem tartom 21. századinak, felesleges  királyságra, monarchiára hivatkozni. Hiányzik belőle a munkához és a lakhatáshoz való jog. Ezt bármilyen kormánynak kötelező lenne biztosítani a dolgozni akaróknak. Szűkíti a közvetlen demokrácia intézményét, szerintem sokkal több népszavazásra, nyilvános vitára lenne szükség, ahol meghallgathatnák az emberek bajait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!