Gyümölcsünnep volt a temlomkertben

Dinnyés - Gyümölcsünnepet rendeztek szombaton a Templomkert Hagyományőrző Központban. A gyümölcs és kirakodóvásárt egésznapos szórakoztató programok körítették.

B. Kiss László

Tóth József székesfehérvári őstermelő barackot, szilvát árult szombaton a dinnyési templom kertjében. Először vesz részt a gyümülcsünnepen – mesélte. Az agárdi piacra jár árulni, ott kereste meg a gyümölcsünnep egyik szervezője.

Galambos Gyula kápolnásnyéki  méhész: tucatnál több féle mézet hozott, a propoliszos és fajta mézeken kívül olyanokat is, amelyeket gyógynövényekkel ízesített.

Tímár Béla egy kilencven hektáron termelő vállalkozást képviselt Dinnyésen. Csonthéjasokat termelnek, a gyümölcsünnepet pedig jó alkalomnak tartja arra, hogy kedvet csináljanak a gyümölcsevéshez – mondta el lapunknak. Ennek érdekében a saját főzésű lekvárt palacsintában kínálták, a mákkal megszórt krumplis nudlit pedig meggyel bolondították el.

Tasnádi Gáborné egy szári cég hozzáadott só nélkül készült fűszereit, s egy perbáli családi vállalkozás saját fejlesztésű kozmetikumait árulta. Hazai termékről van szó, ne tévesszen meg, hogy a külföldi piacra kacsingató gyártó német felirattal látta el a termékeit - jegyezte meg. Míg a szülők nézelődtek, a gyerekeket ott jártunkkor éppen mesetársasjátékkal szórakoztatták a hagyományőrző központ színpadán. A székesfehérvári Kerti Kálmán a dédunokáját hozta el a dinnyési gyümölcsünnepre.  Zsófi a kezén mutatta, hogy négy éves, és azt is meg tudta mondani, hogy Székesfehérváron a Tóvárosi óvodába jár.

A kérdésre, miszerint szereti-e a gyümölcsöt, határozott igennel felelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!