Régi idők lemezborítói - érdemes benézni!

Bicske - A '70-es, '80-as évek könnyűzenei palettáját eleveníti fel az a lemezborító-kiállítás, amelyet a magyar dal napja alkalmából hozott létre a művelődési ház csapata.

S. Töttő Rita

Legalább száz olyan lemezborítót sikerült összegyűjtenie a Petőfi Sándor Művelődési Központ szervezőgárdájának, amelyek a '70-es, '80-as és egy kicsit a '90-es  évek magyar könnyűzenei világát idézik. Egy tárlatba gyűjtve, a magyar dal napja alkalmából szerveztek  kiállítást ezekből a kincsekből, amelyek eddig egy-egy magángyűjteményben elrejtve várták, hogy újra előkerüljenek.
A magyar dal napja programsorozat elindítója egyébként nem más, mint Presser Gábor zenész, aki négy éve, a Sziget Fesztiválon hívta életre ezt a kezdeményezést, mára pedig már országszerte mindenhol felkarolták, s önálló rendezvénysorozatok ihletője lett. Így történt ez Bicskén is, ahol a kiállítóteremben még akkori aranylemezek (tehát minimum 100 ezer példányszámban elkelt)  is a falra kerültek. Az egyik legrégebbi darab  az 1976-os Ki mit tud?-os, de van itt  Szécsi Pál, Koós János, Generál, Gemini és számos filmzene betétdalaiból összeállított lemez borítója is: a Kenguru, a Linda-sorozat, a Sztárcsinálók, a Magyar mise, a Képzelt riport egy amerikai  popfesztiválról, de még az István, a király bakelitje is megtalálható a tárlaton. Azok, akik a '70-es, '80-as években voltak gyerekek, szintén nosztalgiázhatnak: a Száz Folk Celsius, a Bojtorján,  Halász Judit  és számos más meselemez borítója is bekerült a kiállításra. No de nem sorolunk fel mindent, érdemes személyesen is megtekinteni a tárlatot, amelyen - csak még ennyit - retro zenehallgató- és cikkolvasósarok is helyet kapott...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!