Az '56-os mártírok emléke előtt tisztelegtek városszerte (fotókkal frissítve)

Székesfehérvár – Pénteken már délelőtt megkezdődtek az ’56-os megemlékezések fehérvári iskolák rendezésében.

feol.hu

Az 1956-os forradalom 55. évfordulóján, pénteken reggel az '56-osok terén és a Szabó Palotánál, valamint a Szent István Bazilika Emlékkeresztjénél emlékeztek a diákok. Az ünnepségeken a fiatalok mellett politikusok és civil szervezetek is koszorúkat helyeztek el az emlékhelyeken.
A Szabó Palotánál a Belvárosi I. István Középiskola Bugát Pál tagintézménye emlékezett ünnepi műsorral. Székesfehérvár nevében Brájer Éva alpolgármester, Fejér megye képviseletében Kovács Zoltán aljegyző helyezett el koszorút az emlékműnél. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nevében Vörös Ferenc rendészeti igazgató koszorúzott a Szabó palota falán elhelyezett emléktáblánál.

A Tóvárosi Általános Iskola tanulói a Bazilika ’56-os Emlékkeresztjénél emlékeztek, itt a város részéről Égi Tamás alpolgármester, a megyei önkormányzat képviseletében Törő Gábor közgyűlési alelnök koszorúzott.  



A Ciszterci Szent István Gimnázium diákjai a Hotel Magyar Király oldalán található emléktáblánál adtak műsort kora délután, itt Róth Péter fehérvári alpolgármester és Törő Gábor közgyűlési alelnök képviselte a várost, a megyét.
Az ünnepségen saját emlékeit idézte föl egy férfi, aki az 1956-os eseményeket még fiatalként élte át. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!