Kimeszelt vízakna aranyáron - Kész átverés a tisztítás!

Fejér megye - A vízművekre hivatkozva ál-csatorna-tisztítók járják a megyét: Polgárdon, Balinkán kívül Seregélyesen tűntek fel, arra hivatkoznak, az új csatornára csak úgy lehet rákötni, ha előtte jó pénzért kipucolják a már meglévő vezetéket. Erre azonban semmi szükség!

Házi Péter

- Az elmúlt napokban több bejelentést kaptunk fogyasztóinktól Polgárdiból, Bodajkról és Balinkáról, hogy ismeretlenek a vízműre hivatkozva intézményeket, vállalkozásokat és hivatalokat keresnek fel azzal, hogy a telken belüli, házi szennyvízcsatornát ki kell tisztítani - tájékoztatta lapunkat Zsebők Lajos, a Fejérvíz Zrt. kommunikációs és minőségfejlesztési főmérnöke, aki felhívta a figyelmet arra, hogy nem végeztetnek csatornatisztítást külső vállalkozóval. A közterületen lévő szennyvízcsatornákat pedig saját kezdeményezésre, vagy bejelentésre tisztítjuk, amiért nyilvánvalóan díjat sem számítanak fel.
Szerdán egyébként Seregélyesen is megjelentek ezek az emberek, akik ott a folyamatban lévő szennyvízcsatornázására hivatkoznak. Azt állítják, hogy csak úgy lehet rákötni az új vezetékre, ha előtte a lakók kitisztíttatják a saját vezetékszakaszukat. Állítólag volt olyan illető, akitől 190 ezer forintot kértek el, de szemmel láthatóan semmi mást nem tettek, mint kimeszelték a vízaknát...
A rendőrséghez egyelőre nem érkezett bejelentés az ügyben, ugyanakkor Seregélyesen egy zöld Ford Transit utasait igazoltatták, mert túl sokan ültek az autóban. Állítólag ezzel a kocsival járják a megtévesztők a vidéket, nem árt óvatosnak lenni, és csak a ténylegesen indokolt, megrendelt és elvégzett munkát kifizetni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!