Tanácsadással és tájékoztatókkal várják a pályázókat (frissítve 18.30)

Székesfehérvár - Az Új Széchenyi Terv keretein belül meghirdetett közel 2000 milliárdos uniós pályázati forrás aktuális részleteiről is személyesen informálódhatnak az érdeklődők a Széchenyi Programirodában, mely ma nyitotta meg kapuit.

Miskei Anita

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere hangsúlyozta, fontos, hogy a hazai kis- és középvállalkozások szakmai tanácsokért, s az újabb lehetőségek megismeréséért az irodához fordulhatnak. A legfőbb feladat a tanácsadás és a tájékoztatás, a vállalkozások ezentúl nem csak a kamaránál, hanem a programirodában is szakmai segítséget kaphatnak.

Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is örömmel fogadta a kezdeményezést, hisz így a fejlődni, pályázni vágyó kkv-k több helyen is információkhoz juthatnak. Az iroda dolgozói kiemelték, mindenkit várnak, akinek egy jó ötlete van, s megpróbálnak pályázati forrást találni a megvalósításért.

A kormányzat legfőbb célja, hogy a támogatással a hazai mikro-, kis- és középvállalkozásokat (KKV)  hozza versenyhelyzetbe - emelte ki Nagy Andor országgyűlési képviselő kedden délután a Gazdaság Házában tartott fórumon. Úgy fogalmazott, hazánkban a gazdasági, pénzügyi mozgás minimális, s nem tudni, mikor lesz jobb. Annyi bizonyos, hogy a 2012-es év épp úgy nehéz lesz a vállalkozások számára, mint a gazdasági válság kezdete óta minden esztendő. Radetzky Jenő előbb a kora délutáni órákban megnyílott Széchenyi Programirodában, majd házigazdaként a Gazdaság Házában fogalmazta meg, minden eszközzel támogatják azokat a programokat, melyekkel a KKV-kat segítik, a cél az ország előremozdítása, a gazdaság szereplőinek fejlődése. 
Balsay István  az Új Széchenyi Tervben rejlő lehetőségeket mutatta be, s utalt arra is, hogy napjainkban a likviditási problémákkal küzdők számára is van megoldás. Hangsúlyozta Nagy Andorral együtt, hogy a hazai kis- és középvállalkozások a dolgozók kétharmadát foglalkoztatják, épp ezért alacsony, akár tíz százalékos önerő mellett is pályázati forráshoz juthatnak, s az önerőre is igénybe vehető kamattámogatásos hitel.
Hasonló célokról szólt Görözdi-Nagy Eszter, a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. ügyvezetője is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!