Animációs örömök a Fehérvásznon

Székesfehérvár - A VIII. Fehérvászon Függetlenfilm Fesztivál programján két napig tobzódhattak a filmbarátok, akik az országos függetlenfilm szemle és a BuSho szemle anyagából válogatott műveken kívül szokás szerint megtekinthették a fehérvári filmesek rövid filmjeit is.

Bokros Judit

A Szabadművelődés Házában pénteken kezdődött és szombaton este végződött, zenei programmal is kiegészülő szemlének most új vendége volt: a veszprémi Pannonfíling Mozgóképes Találkozó. A szomszédos megyében szintén több évre visszatekintő hagyománya van a rövidfilmesek seregszemléjének, ám ott zsűri is értékeli a látottakat.
A Fehérvásznon zsűri továbbra sincs, a filmes fórum bemutatkozási lehetőséget kíván adni a helybéli amatőr vagy profi alkotóknak, a helyi közönség előtt. Utóbbi ismét érdeklődőnek bizonyult, viszonylag sokan voltak kíváncsiak a szombat esti Fehérvári Filmesek (rövid) Filmjei blokkra, amely ezúttal kilenc munkát vonultatott föl. A felhozatal egy-két gyengébb kivételtől eltekintve jó volt, élvezhető, érdekes mondanivalóval rendelkező kisfilmek születtek, mind az animációs mind a hagyományos technikákat használóktól. Emlékzetes marad Gellár Csaba Sötétség című animációs filmje, Bárdos Attila és Gellár Csaba közös, ugyancsak animációs munkája, Az új fiú, s Arany Gold Zoltán filmje (stop motion technika) Ödönről, a fogaskerékről...
Persze, ízlések és pofonok, eljönni azért is érdemes újra és újra, hogy mindenki maga formálhasson véleményt az alkotásokról.

A főszervező Méhkasaula egyesület honlapja ide kattintva érhető el!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!