Megújult a táci faluközpont

Tác - A beruházás összköltsége némileg meghaladta a 22 millió forintot, melyből a támogatás mértéke 18,6 millió forintot tett ki. A szabadidőparkot vasárnap délután avatták.

V. Varga József

Összefogás a közösségért  a közösség összefogása. Vargha Tamás, a megyei közgyűlés elnöke, a körzet országgyűlési képviselője ezekre a gondolatokra építette mondandóját. A település és lakói egyaránt gyarapodtak: a nyertes pályázatnak köszönhetően október végére elkészült az uniós és állami forrásból kialakított park, sétány és játszótér. A több mint félhektáros területen utcabútorokat is elhelyeztek. A megyei elnök hangsúlyozta: bizonyos abban, a községi szabadidőpark a közösség tere lesz. Horváth István polgármester a faluközpont megújításáról szólt: kifejezte reményét, hogy a fejlesztés mostani első ütemét továbbiak követik. A képviselő-testület elképzelései szerint a teljes Kossuth utcát megújítanák, kézilabdapálya is készülne, a megkezdett fásítást, virágosítást tovább folytatnák.
"... és miként hirdeti a Biblia: / megméretik az embernek fia / s ki mint vetett, azonképpen arat. / Mert elfut a víz és csak a kő marad, / de a kő marad." Wass Albert: Üzenet haza című versét Balázs Anita tolmácsolta, emelve az ünnepi hangulatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!