Megkérdeztünk megyei honatyákat: mit várnak, milyen lesz a 2012-es esztendő?

Fejér megye négy kormánypárti és két ellenzéki országgyűlési képviselőjétől (néhányuk szűkebb hazájában polgármester is) azt kértük, röviden összegezze, milyen érzésekkel, elképzelésekkel néz a jövő év elébe.

Fejér Megyei Hírlap

- Nehéz előre jósolgatni ebben a helyzetben, de annyi bizonyosnak látszik: nem várhatunk  könnyű esztendőt - mondta Rozgonyi Ernő.  -   Nehézségekkel  és küzdelmekkel lesz teli az év, ami lényegében  folyamatos parlamenti munkát is jelent.  Nagyon sok minden majd csak tavasszal dől el, akkor, amikor túl leszünk az IMF-fel való tárgyalásokon. Mert azt követően derül csak  ki, hogy az ország milyen irányba indulhat tovább. Addig meglátjuk még  persze azt is, hogy a kormány egyáltalán tárgyal-e vagy sem...


 Izgalmas politikai és aggasztó gazdasági változások jellemezték a 2011-es évet  - mondta Cser-Palkovics András.  - Székesfehérvárról azonban bátran mondhatjuk,  minden értelemben a béke szigete tudott maradni. Amíg a tévében az arab tavasz és a görög, majd európai válság képei váltották egymást, mi befejeztük a Hiemer-ház, vagy éppen a Kisteleki úti bölcsőde felújítását, és annak örültünk, hogy a  bajnokok városában élhetünk.  Jövőre is lesz okunk figyelni a nemzetközi eseményekre, helyben azonban arra számítok, hogy a gazdasági nehézségek ellenére folytatódik a megkezdett építőmunka. Ha a város fejlődéséért tenni akarók továbbra is összefognak, akkor nem lesz akadálya annak, hogy elkezdjük végre a Fő utca felújítását, hogy újabb lépéssel haladjunk tovább az elkerülő út teljes megépülése felé, vagy hogy befejezzük a városi csatornahálózatot. Sok apró változást szeretnék elérni jövőre, hogy a fehérváriak  élete komfortosabbá váljon.


- Azt várom a jövő évtől, hogy megbukik az Orbán-kormány - mondta Horváth András. - Remélem szakértői kormány alakul, amely visszaállítja a demokráciát, a sajtószabadságot. Olyan időszakot várok, amikor nem a gyűlölet uralkodik  majd, hanem az összefogás, a békesség. Amikor közösen lehet tenni azért, hogy az embereknek jobb életük legyen, hogy a szegény gyerekének is legyen esélye a tanulásra.    


- Kemény és munkás év lesz a 2012-es. Folytatni kell a sarkalatos törvények megalkotását. Védeni a magyar emberek érdekeit, csökkenteni az államadósságot, segíteni a devizahiteleseken - fejtegette Varga Gábor. -  Itt a térségben a járások és munkaszervezeteiknek a létrehozása ígérkezik nagy feladatnak, s persze az oktatási intézmények átadása. Ebben a hátrányos helyzetű körzetben fontos a Start-munkaprogram keretében az emberek foglalkoztatása, érdemi feladatokkal, visszavezetésük a munka világába.


- Azt remélem, hogy nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb év következik az oszág és  Dunaújváros számára -  mondja Cserna Gábor.  Abban bízom,  hogy egy kilábalási időszak következik. Ennek jeleit egyébként már látjuk is a gazdasági alpolgármester úrral. Minden remény megvan, hogy  jobb körülmények között gazdálkodjunk jövőre. Azt még nem látjuk pontosan, hogy az iskoláknak az állam számára történő átadása mit hoz, de szeretnénk gördülékenyen lebonyolítani.

- Az óév gyökeresen megváltoztatta életünket, hiszen annyi várakozás után, megindult szeretett hazánk megújulása - mondta Tessely Zoltán.  -  Ezért szeretnék most köszönetet mondani minden jobbító szándékú embernek és közösségnek Bicskén.  Bízom abban, hogy biztonság, egészség és szeretet övezheti egész közösségünket a 2012-es esztendőben.  A városunknak pedig azt kívánom, hogy az 2011 évi fejlesztéseink befejezésével, 2012-ben is hasonló mértékben indítsunk új meghatározó beruházásokat Bicske város fejlődéséért. Várom a felszíni csapadékvíz elvezetésére, a városközpont rehabilitációjára, a belterületi gerinc utak fejlesztésére beadott pályázataink sikerét és azt is, hogy ipari területeink jobb megközelíthetőségében is előre tudunk lépni az új esztendőben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!