Egy kiszámolás elő-, majd az utóélete

Székesfehérvár - Az edzők, Konkoly Csaba és Kovács Péter, illetve a csapatok, az Alcoa FKC és a Békéscsaba csatáját a fehérváriak nyerték szombaton, az NB I-es női kézilabda bajnoki mérkőzésen.

Matók János

És akkor a csabai fanatikus felpattant a helyéről, majd  ökölbe szorított kézzel megindult  volna  a fehérvári szurkolók irányába. Azért a feltételes mód, mert a biztonságiak megakadályozták tettét, s "kézrátétel" nélkül is a csarnok elhagyására bírták. Történt mindez a befejezés előtt bő 4 perccel, amikor Tilinger hétméterese után 27-17-re vezetett az Alcoa FKC, s ahogy az a magyar pályákon általában szokás, a hazai fanatikusok kiszámolták a Békéscsabát, örömittasan kiabálták világgá a matekozás végén: Tíz, tíz, tíz!  Ebben a tekintetben viszont nagyot tévedett Madár Imre, a férfi NB I B-ben szereplő  Alba Regia KSE szakmai igazgatója, aki még a kezdés előtt  állította, hogy az FKC ötgólos győzelmet arat majd riválisa ellen. Hogy aztán a lefújás után mosolyogva ismerje be tévedését, hiszen a fehérváriak nem öt, hanem kilenc góllal verték ellenfelüket. Ám vélhetően az sem okozott volna gondot, ha csak közte egy a különbség, mert egy nagyon fontos csatát nyert meg a kimondottan jól játszó csapat, élén Konkoly Csaba vezetőedzővel, aki győztesen mutatkozott be a hazai közönség előtt.

- Mintha egy vadonatúj FKC-t láttunk volna a pályán. Pedig még csak pár napja dolgozik a csapattal, mi történt?

- Nem hiszem, hogy vadonatúj lenne ez a csapat, Mihály Attila munkája mindenképpen benne van, anélkül nem bírtuk volna végig ezt a 60 perces küzdelmet. Én inkább azt emelném ki, hogy mind a kapusteljesítmény, mind pedig a védekezés volt szenzációs, ami Szikorát hozzásegítette ehhez. A támadásban pedig az, hogy a Csaba elkezdett futni az eredmény után, s ez a mi malmunkra hajtotta a vizet, így amit előre megbeszéltünk a lányokkal, azt ők eredményesen végre is hajtották.

- Feltűnt, ahogy ön a kispadnál együtt élt a játékkal, határozottan instruálta a lányokat. Ellenben Kovács Péterrel, aki néha egykedvűnek tűnt.

- Lehet, ez a korral jár, s talán ha én is rutinosabb leszek, akkor majd kevesebbet kiabálok. Én most így élem meg a meccseket, ilyen vagyok. 

Naná, hogy nagyon örült a sikernek Konkoly, de így voltak ezzel a fegyelmezetten, óriási hittel és akarattal játszó lányok is. A meccs egyik hőse az a Szikora Melinda, aki zsinórban negyedszer védett 50 százalékos hatékonysággal.
- Titok? Nem tudom. Feljavultunk, feljavultam, és élvezem a játékot. Most is volt egy pici hullámvölgy, de ha mindig húsz gól alatt tartanánk az ellenfelünket, akkor minden meccset megnyerhetnénk - mondta boldogan a kapus.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!