Konkoly Csaba az Alcoa FKC vezetőedzője

Szerda kora délután Fehérvárra érkezett Konkoly Csaba, a Győri Audi ETO volt vezetőedzője, aki a következő négy hónapban az Alcoa FKC női kézilabda-csapatának a szakmai munkáját irányítja. Konkoly kijelentette, hogy nem tüzet oltani érkezett az általa egyébként jól ismert FKC-hoz. Amely csütörtökön reggel 7 órakor utazik el Zajecsárba, a KEK-visszavágóra, immár Konkoly Csabával az élen.

Matók János

Miután Konkoly Csaba megérkezett a Köfém Sportcsarnokba, azonnal leült beszélgetni Siti Beával, Deli Ritával - akik győzelemre vezették az FKC-t a Zajecsar ellen -, és Kinsburg Zoltán klubmenedzserrel, majd 14 órakor, a csapat közös videózása előtt a lányokkal is megismerkedett. Természetesen a Zajecsar elleni hazai mérkőzést nézték meg, majd következett az első edzés az új vezetőedzővel. Aki azt megelőzően adott interjút lapunknak.

- Önt, aki zömmel a BL-légköréhez és magyar bajnoki címekhez szokott, miként érte a fehérvári felkérés, s minek a hatására mondott igent?

- Négy hónapos megállapodást kötöttünk a klubbal, s hogy miért? Az ismert fehérvári történések után, de még a győri állásomat, az utánpótlás szakmai igazgató-helyettesi posztot is megtartva, a győri klubvezetés engedélyével kerültem az Alcoához. Ahol olyan szakmai kihívásnak tekintem ezt a dolgot, az inspirál, hogy van egy magyar klub, amely megbízik bennem, a szakmai tapasztalatomban, tudásomban. Ennek megfelelően szeretnék itt dolgozni a négy hónap alatt - felelte az első kérdésre Konkoly Csaba.

-  Mint volt győri vezetőedző, nyilván ismeri az FKC játékosállományát.

- Így igaz, hiszen rengetegszer játszottunk egymás ellen, itt és Győrben is, remek hangulatú, néha parázs mérkőzéseket. Fehérvárra mindig olyan ellenfélhez érkeztünk, amely ellen nagyon komolyan kellett vennünk a felkészülés minden fázisát. Most azt gondolom, hogy ebben a pozícióban olyan csapathoz kerültem, amelynek vannak céljai, igaz, hogy ezek a célok most mások, mint amilyenben én más körülmények között dolgoztam. Viszont ezek is olyan célok, hogy amelyeket elérhessük, azért keményen meg kell dolgozni.

- Amikor felkérték, egy pillanatig sem habozott?

- Áttekintve a csapat helyzetét, ismerve a klub célkitűzéseit, valóban már az említett okok miatt, mindenképpen elgondolkodtatott, de nagyon könnyen közös nevezőre jutottunk a vezetőkkel, a szakmai stábbal. Mert ahogy említettem, én az elvégzett munkában hiszek, amely  Mihály Attila munkáját is folytatva, meg kell, hogy hozza a gyümölcsét, az eredményét. A nemzetközi porondon és a magyar bajnokságban is olyan a feladatok nagysága, amelyekért érdemes dolgozni.

- Tűzoltásra érkezett, vagy nem ez a megfelelő meghatározás?

- Tűzoltás? Én úgy látom és gondolom, hogy kapkodni igazán nem kell, mert a kitűzött célok módszeres munkával teljesíthetők. És hát főleg annak ismeretében, hogy a Zajecsar ellen négy góllal nyert a csapat, mindenképpen azt gondolom, hogy a visszavágón is van esélyünk, s ennek rendeljük alá a visszavágóig tartó időszakot. Aztán folytatódik majd a magyar bajnokság, érkezik a Békéscsaba, akivel szinte négypontos rangadót játszunk majd. Szóval van feladatunk, és a kapkodás lenne a legrosszabb dolog ilyen értelemben.

- Ha már Zajecsar, nyilván látta a képernyő előtt a mérkőzést. Mi a véleménye arról a találkozóról?

- Ahhoz képest, ahogy a bajnokikon szerepelt, ahhoz képest nagyon jól teljesített a csapat. Azokon mindig egy kicsi plusz hiányzott. Most viszont a lányuk saját maguknak is bebizonyították, hogy van keresnivalójuk, s amit korábban nyújtottak, az önkritikusan még überelhetőbb. Siti Bea is elmondta, hogy erőn felül is, nagyon nagy küzdéssel harcoltak a lányok. Mindenképpen erre lesz szükségünk, hogy a későbbiekben is sikeresek legyünk.

- Látja esélyét a vasárnapi visszavágón a bravúrnak?

- Nagyon nehéz meccs előtt állunk. Ez a négy gól akár elég is lehet, akár nem, de ez még tíz gólnál is fennállhatna. Ez az előny borotvaélen táncol, de ettől függetlenül, értelemszerűen sem az edzőnek, sem pedig a játékosnak nem szabad erre gondolnia. Mert van egy esély, amellyel élni kell, akár itthon, akár idegenben. Természetesen idegenben hatványozódik a nehézségi fok, de én azt láttam a fehérvári meccsen, hogy a lányok mindent megtettek azért, hogy esetleg most a magyar részről érezték meg a vér szagát. Ez által olyan sikeréhesen játszunk majd a visszavágón, amely a továbbjutást is jelentheti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!