Pártfogoltak integrációjáról tanácskoztak

Székesfehérváron kéthavi sorozatban rendeznek szakemberek számára szemináriumot a pártfogoltak társadalmi integrációjáról. A következő ilyen esemény várhatóan májusban lesz.

Tihanyi Tamás

A SZITI Szociális Egyesület és a Székesfehérvár és Környéke Közbiztonságáért Alapítvány konzorciumi partnerségben rendezett szakmai szemináriumot kedden a Fehérvári Civil Központban.  A Vissza a jövőbe! című projekt során kéthavonta, összesen nyolc alkalommal tanácskoznak a Fejér Megyei Kormányhivatal igazságügyi szolgálatának munkatársai és a területen tevékenykedő társintézmények szakemberei a problémát érintő aktuális, innovatív módszerekről, s ezeknek  során bemutatják a különböző szakterületek  működését és szakmai párbeszédet folytatnak a pártfogoltak társadalmi integrációját segítő programokról. 
Ma Molnár Hedvig, a Fővárosi Kormányhivatal igazságügyi szolgálatának bűnmegelőzési és jóvátételi osztályának vezető-helyettese tartott előadást a Jóvá-Tett-Hely közösségi foglalkoztató tevékenységéről.
A Jóvá-Tett-Hely közösségi foglalkoztató szolgálat a magyarországi büntetés-végrehajtásnak egy sajátos, az igazságügy és a civil társadalom határán tevékenykedő szervezete, ahol a fiatalkorúak, illetve fiatal felnőttek által elkövetett bűncselekmények következményeinek kezelése a pártfogói felügyelői szolgálat és a különféle közösségi szereplők együttműködésével valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!