A gázóracsere másutt is esedékes lehet

Székesfehérvár - A múlt pénteken telefonált egy lakó a Béke tér 2. számú házból. Egy óránál tapasztalt gázszirvárgás miatt az egész házban elzárta a szolgáltató a gázt.

Kovalcsik Katalin

- Nincs mit tenni - mondta lapunknak a közös képviselő,   Kőszegi Pál -, össze kell adnunk a pénzt és megcsináltatni amit a szolgáltató előírt. A történet úgy kezdődött, hogy az egyik lakás gázórájánál enyhe  gázszivárgást észleltek. Közölték az E.on-nal, kimentek a szerelők, megállapították a hibát, és azonnal elzárták az egész házat a szolgáltatástól.  A hölgy, aki telefonált, elmondta, idős, beteg emberek lakják a házat, őket  hónapokra elzárni a szolgáltatástól, embertelen. Az E.on kommunikációs munkatársa válaszolt a problémára,   azt az információt kaptuk, hogy "a belső hálózathoz tartozó, rossz állapotú elzáró csapokat kell kicseréltetnie a háznak  minden lakásnál. Élet- és balesetveszélyes  helyzetben nincs mérlegelési lehetőség, az ott és a környéken lakók  biztonsága  minden kényelmi   szempontot  felülír. Amíg a ház kezelője-tulajdonosa nem intézkedik a szükséges  belső gázhálózati javításokról, addig biztonsági okokból a gázszolgáltatást  nem tudjuk újra  biztosítani." A ház belső hálózata a társasház tulajdona, annak karbantartása, a rekonstrukciós munka elvégzése, az épület fenntartójának, tulajdonosának feladata. Hogy a házban mikor lesz szolgáltatás, elsősorban attól függ, hogy milyen hamar intézkednek a szükséges javításokról." A ház lakói  1,5 millió forintért  megcsináltatják a biztos bekötéseket. A közös képviselő  elmondta, találtak kivitelezőt, ugyanis a városban másutt is hasonló a helyzet több társasháznál. Abban hibázott a  társasház, hogy a kötelező felülvizsgálatot nem végezték el, de egyébként  végeztek felújításokat a 26 lakásos társasházon, tette hozzá a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!