A háziorvosnál veszik le a vért Velencén

Velence - A képviselő-testület a múlt hétfői ülésén döntött a laborszerződésről és más ajánlatról is.

Kovalcsik Katalin

A város szerződést bontott a Székesfehérváron üzemelő  laboratóriummal. A tárgyalásokkal előkészített  elhatározással elérték, hogy a laborvizsgálatra beutalt betegeknek nem kell időpontot kérniük a laborvizsgálatokra. (Október elejétől ugyanis  csak időpontkéréssel lehet   a laborvizsgálatokat elvégeztetni, a várakozás általában kéthetes  időszak. Az indoklás szerint a megnövekedett betegforgalom miatt vált szükségessé a  bejelentkezés bevezetése.) A  város kapcsolatot keresett egy másik szolgáltatóval. A százhalombattai céggel kötött meghatározatlan  időre  szóló szerződés szerint a  háziorvosi rendelőkben leveszik a  vért, amelyet a szolgáltató cég elszállít, majd a  laboreredményt visszajuttatja a háziorvosokhoz. A szerződés ugyan határozatlan ideig,   illetve    addig érvényes,  amíg a Velencén  készülő járóbeteg szakellátó központ fel nem épül, és nem kezdi meg a szolgáltatást. Az önkormányzat havonta nettó 80 ezer forint rendelkezésre állási díjat fizet az új szolgáltatónak.    
A testületi ülésen született másik döntés szerint, a város  tárgyalásokat kezdene  Gárdonnyal arról, hogy   a készülő járóbeteg szakellátó fogadná a gárdonyiakat is, ha erre a város igényt tart.  Az esetleges együttműködés részleteit - ha van csatlakozási szándék Gárdony részéről - kidolgoznák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!