A jogi út sem zárható ki a kifogásolható színházfelújítás miatt

Székesfehérvár - Elkészült a Vörösmarty Színház felújítását vizsgáló külső szakértői jelentés, mely elemzi, hol milyen garanciális problémák merültek fel az épületben.

Házi Péter

Orosz István, a városi szolgáltatások bizottságának elnöke a polgármesternek küldött emailjében kéri ennek nyilvánosságra hozatalát. Warvasovszky Tihamér polgármester lapunknak elmondta, fontosnak tartja, hogy a közvélemény megismerje a jelentést, ám először azt meg kell feleltetni az adatvédelmi szabályoknak.
Úgy tudjuk, hogy a szakértői anyagot az elmúlt napokban az önkormányzat szakemberei átnézték és egy részletes intézkedési tervet is készítettek. A hivatal által a képviselőnek megküldött válasz szerint a szakértői anyag ugyanakkor több olyan megállapítást tartalmaz, ami az adatvédelmi és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény alapján nem nyilvános, így ebben a formában semmiképpen nem hozható nyilvánosságra. Orosz István kérdésünkre, hogy mik a hibák a színházban, a nézőtér álmennyezete fölötti beázásokat, a légkondícionáló problémáit, valamint az épület szigetelési, felázási problémáit említette. A kivitelező cég csődje miatt Orosz szerint a garanciális javítások is veszélybe kerülhetnek. Kérdésünkre a politikus elmondta, a jogi út sem zárható ki a probléma megoldása érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!