2011.12.31. 12:10
A szárnyas elrepül az óesztendő minden bajával
Falatnyi szendvicsek, sós sütemények, ropogós malachús, bódító italok, színes koktélok... Az év utolsó napján ízlelőbimbóinkat is kedvünkre kényeztethetjük...
A szilveszteri újévi ételek is a jövőt meghatározó tulajdonságokkal bírnak: szilveszter estéjén nem szabad malacot enni, csak halat, nyulat, őzet, szárnyast, ugyanis a hal elúszik, a nyúl, az őz fürge lábaival elszalad, a szárnyas elrepül az óesztendő minden bajával együtt. Újév napján viszont fő étel a malac, mivel orrával előre túrja a szerencsét, míg a szárnyas elkaparná azt. A lencse, a bab sok pénzt, szépséget hoz annak, aki újévkor bőségesen fogyasztja.
Persze az italok terén sem kell visszafogni magunkat, és most nem feltétlenül a mennyiségre gondolunk... Ha beszerezzük az alapanyagokat, remek koktélokkal lephetjük meg például magunkat és ismerőseinket!
Mit szólna például egy kis dinnyegolyó koktélhoz? Hogy mit kell beszereznie? Görög vagy sárgadinnyét, likőrt, konyakot. A receptet itt találja!
Esetleg egy ízletes rebarbara-koktélra vágyik? Ha igazi hűsítő, házi ízeket szeretnénk, készítsük el magunk. A rebarbara ideális, pikáns íze lázba hoz. csupán 2 kiló rebarbara, 20 deka cukor, 2,5 deci piros ribizliszörp, 2 deci víz, néhány csepp málnalikôr, jégkockák és citromszeletek kellenek a nagy mutatványhoz.
A megtisztított rebarbarát darabokra vágjuk, cukorral, vízzel és szörppel feltesszük fôni, lassú tűzön 15 percig. A levét átszűrjük, kihűtjük, a likőrt beleöntjük. Poharakba töltjük, jégkockákkal és citromszeletekkel díszítjük.
Bóléreceptek itt!
Koktél-ötleteket keres? Nézzen körül itt!