A színházban szavaztak az igazgatójelöltekről

Székesfehérvár - Quintus Konrád, a teátrumot jelenleg vezető igazgató-helyettes kapta a legtöbb szavazatot a színház közalkalmazott tagjaitól.

Szabó Zoltán

Az igazgatói székre pályázó öt jelölt ugyanis szerdán elmondhatta elképzeléseit, terveit a Vörösmarty Színházban, a közalkalmazotti tanács kezdeményezésére. A színpadra kerülés sorrendjét a pályázók számhúzással döntötték el. Quintus kezdte, majd Surányi András  író-rendező folytatta. Szűcs Gábor  színművész, a színház korábbi művészeti igazgatója volt a harmadik a sorban, utána  pedig Kuna Károly  színművész, a fehérvári társulat tagja következett. Ötödikként  Frigyesi András, a budapesti Deutches Theater vezetője lépett színre a jelöltek előadásán. Amely kétfelvonásos volt: a pályázók előbb elmondták, milyen színházat is szeretnének, utána pedig válaszoltak a kérdésekre.


A közalkalmazottak végül szavaztak a jelöltekről. Szűcs Gábor 5, Surányi András 6, Frigyesi András 10, Kuna Károly 12, míg Quintus Konrád 46 voksot kapott. A szavazás eredménye tájékoztató jellegű, semmire nem kötelezi a fehérvári önkormányzatot, ám a színház kollektívájának véleményét tükrözi. A közgyűlés egyébként várhatóan ebben a hónapban dönt az igazgató személyéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!