A válogatottság "Kacu" nagy álma

Székesfehérvár - Nyolc góllal, 36-28-ra győzött az Alcoa FKC női kézilabdacsapata a Debrecen ellen, s így fellépett a 7. helyre. A siker kimagasló részese a hat büntetőt védő Szikora Melinda.

Matók János

Ritkán látható élményben volt részük a nézőknek szerdán, az Alcoa FKC és a Debrecen közötti NB I-es női kézilabda mérkőzésen: a hajdúsági csapat nyolc hétméterest dobhatott, ám ezekből a fehérvári kapus, Szikora "Kacu" Melinda - aki zsinórban a 4. mérkőzésén nyújtott  50 százalék körüli teljesítményt  - hatot  kivédett. Tette mindezt úgy, hogy nem  őt találták el a labdával, hanem kézzel, vagy lábbal, bravúros reflexxel hárított.
Nem véletlen, hogy a győzelem után - amelynek köszönhetően az FKC a 9. helyről a hetedikre lépett - Konkoly Csaba is csak dicsérte.
- A második félidei fegyelmezett támadójátékunknak és Szikora Melinda újabb, óriási teljesítményének köszönhetjük ezt a nagyszerű győzelmet. Például a hétméteresek védésével olyan pszichés lökést adott a csapattársainak, amely felszabadultabbá tette őket - mondta az FKC vezetőedzője.
- Azért az első félidei teljesítményemmel nem vagyok teljes mértékben elégedett, többször is háríthattam volna. Ami a heteseket illeti, csak azt sajnálom, hogy nem hetet védtem ki, mert ez a kedvenc számom, de a nyolcból a hat, azért az  is valami  - mondta nevetve a mérkőzés után Szikora.
 Zsinórban nyújtja a nemzetközi szintű teljesítményeket, s erre büszke lehet.
- Hát igen, azt mondják, hogy a 38 százalék fölötti hatékonyság már a nemzetközi szintet jelenti, s ezt én a legutóbbi mérkőzéseken, szerénytelenség nélkül mondhatom, jócskán felül is múltam. De ezért is dolgozunk keményen a kapusedzőnkkel, Sugár Tímeával, akinek nagyon sokat köszönhetek. Gyakorlunk, pörgünk ezerrel az edzéseken, ahol Konkoly Csabától is nagyon hasznos és jó tanácsokat kapunk a védekezést illetően. Mert úgy sokkal jobban megy a védés a kapusnak, ha előtte a társak kiválóan védekeznek.

- Ön is a fiatal generációhoz tartozik, s nyilván van kitűzött célja.
- Természetesen, s az nem is lehet kérdés: a felnőtt válogatottság előbb vagy utóbb, de ha lehet, inkábbb előbb!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!